Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Ψεύδεται η Τουρκία για τον κορωνοϊό....

Εντείνεται η δυσπιστία για τους χειρισμούς της Άγκυρας και τις επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων. Αντιφατικές δηλώσεις αξιωματούχων....
επιφυλάξεις από τον ιατρικό σύλλογο.
Ο ανταποκριτής του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του, διαβάζοντας τα επίσημα ανακοινωθέντα για το Σάββατο, 28 Μαρτίου. Στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, πεθαίνουν την ημέρα εκείνη 255 άνθρωποι. Συνολικά 19 θάνατοι αποδίδονται στον κορωνοϊό. Κι όμως, την ίδια μέρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά δηλώνει ότι σε ολόκληρη την Τουρκία υπήρξαν μόλις 16 θύματα από τον κορωνοϊό. Όπως επισημαίνει η ανταπόκριση του ARD από την Τουρκία, πέρασαν 36 ολόκληρες ώρες μέχρι να εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση από τις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, στην οποία αναφερόταν ότι είχε γίνει λάθος υπολογισμός και η σωστή εκτίμηση ήταν εκείνη του υπουργού.
Δυσπιστία για τα επίσημα ανακοινωθέντα της Άγκυρας

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτσά
Γερμανικά ΜΜΕ εξέφραζαν και στο παρελθόν τη δυσπιστία τους για τα επίσημα ανακοινωθέντα της Άγκυρας στο ζήτημα του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε ήδη ενσκύψει στο γειτονικό Ιράν, Τούρκοι που διέμεναν στο Ιράν επέστρεφαν στην πατρίδα τους, επιπλέον είχαν εκδηλωθεί κρούσματα σε ταξιδιώτες που διέρχονταν τράνζιτ από την Τουρκία, είναι δυνατόν μόνο η ίδια η Τουρκία να έμενε αλώβητη από την πανδημία; Στις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκε τελικά το πρώτο κρούσμα, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει ωστόσο ότι «πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό». Μέχρι τότε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Türkiye ισχυριζόταν ότι η Τουρκία «φροντίζει υποδειγματικά τους ηλικιωμένους, σε αντίθεση με όσα γίνονται στην Ευρώπη».
Ακόμη και πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας εμφανιζόταν αισιόδοξος, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία έχει εξασφαλίσει ένα φάρμακο κινεζικής προέλευσης, με το οποίο «μειώνεται δραστικά ο χρόνος νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας». Σήμερα τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 13.500 κρούσματα και περισσότερους από 210 νεκρούς. Ο ιός διαδίδεται στην Τουρκία με αυξητικούς ρυθμούς που υπερβαίνουν τους αντίστοιχους στις ΗΠΑ, αλλά και κάθε άλλη χώρα του κόσμου. 
Γιάννης Παπαδημητρίου (ARD, DLF, N-TV)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.