Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό...Κάντε την Ελλάδα και προορισμό Ιατρικού τουρισμού..

Και τι δεν έχει η Ελλάδα...;
Δεν θα αναλωθούμε στα γνωστά και τετριμμένα για τις ομορφιές...τον φυσικό πλούτο ...το κλίμα της χώρας μας...

Να μην ξεχνάμε αυτό που μας θύμισε η πανδημία του κορονοϊού...
Την ανταπόκριση του συστήματος δημόσιας υγείας...που τόσο πολεμήθηκε...απαξιώθηκε...αποδεκατίστηκε για δεκαετίες...
Θα μου πείτε πως συνετέλεσαν και τα περιοριστικά μέτρα ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας με λιγοστές κλίνες ΜΕΘ και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό..
Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η Ελλάδα είναι πάνω του μέσου όρου στην Ε.Ε σε κλίνες ανά κάτοικο και σε αριθμό ιατρών..
Ας μην ξεχνάμε επίσης και όλους αυτούς που διαχρονικά και διακομματικά...έβαλαν πλάτη....έβαλαν ένα λιθαράκι για το σύστημα υγείας της πατρίδας μας..
Τι άλλο είδαμε αυτές τις ημέρες...;
Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού...στο χώρο της Ιατρικής και μοριακής βιολογίας να πρωταγωνιστούν να είναι μπροστάρηδες στη μάχη κατά  του κορονοϊού..
Διαβάσαμε διθυραμβικές αναφορές για την αποτελεσματικότητα της χώρας μας στην αντιμετώπιση της κρίσης...
Επίσης αρκετά άρθρα δημοσιεύτηκαν προτρέποντας τους ξένους πολίτες να κάνουν ασφαλείς διακοπές στην Ελλάδα...
Μας λένε κάτι όλα αυτά...;;
Μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ..;;
Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση...;
Θα δούμε επιτέλους πραγματικές επενδύσεις από ιδιώτες επιχειρηματίες...που θα ξεφύγουν απ την κουλτούρα του κρατικοδίαιτου που έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλά χρόνια...;
To ποσό των 500 εκατ. ευρώ μπορεί να εισφέρει στην οικονομία της χώρας τα επόμενα 2-3 έτη ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού...σύμφωνα με σχετική μελέτη «Ανάπτυξη Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα»  
Παρόλο που δεν υπάρχουν ακριβείς μετρήσεις για το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς, μια εκτίμηση όπου συγκλίνουν οι μελετητές είναι περίπου 15 ως 20 δισεκατομμύρια δολάρια, που προκύπτει από περίπου 5 εκατ. ασθενείς με μέσο όρο ιατρικής δαπάνης 3.000 ως 4.000 δολάρια. Το μέγεθος αναφέρεται μόνο στον ιατρικό τουρισμό επιλογής, και μόνο στις δαπάνες ιατρικών υπηρεσιών (όχι ταξίδι και διαμονή εκτός νοσοκομείων). 
Οι χώρες με τα περισσότερα έσοδα από ιατρικό τουρισμό είναι: Ινδία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Ουγγαρία, Τουρκία.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό...
Κάντε την Ελλάδα και προορισμό Ιατρικού τουρισμού...
Άν όχι τώρα πότε...;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.