Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Περίεργο ταξίδι κυβερνητικών γιατρών και αξιωματούχων της Κίνας στη Βόρεια Κορέα...


Το ταξίδι από τους Κινέζους γιατρούς και αξιωματούχους έρχεται εν μέσω αντιφατικών αναφορών σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 
Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τι σημαίνει το ταξίδι της κινεζικής ομάδας σε σχέση με την υγεία του Κιμ. 
Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα ανώτερο μέλος του Διεθνούς Τμήματος Διασύνδεσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έφυγε από το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη, ανέφεραν δύο από τα άτομα της αποστολής. 
Το πιο πάνω τμήμα είναι ο κύριος κινεζικός φορέας που ασχολείται με τη γειτονική Βόρεια Κορέα. 
Οι πηγές αρνήθηκαν να ονοματισθούν δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για σχολιασμό αργά την Παρασκευή. 
Η Daily NK, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Σεούλ, ανέφερε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ο Κιμ ανάρρωσε μετά από μια καρδιαγγειακή επέμβαση στις 12 Απριλίου, ανέφερε  μια ανώνυμη πηγή στη Βόρεια Κορέα. 
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και Κινέζος αξιωματούχος στο Τμήμα Διασύνδεσης αμφισβήτησαν επακόλουθες αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Κιμ ήταν σε σοβαρό κίνδυνο μετά από χειρουργική επέμβαση. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπίσει σημάδια ασυνήθιστης δραστηριότητας στη Βόρεια Κορέα.  
Την Παρασκευή, μια πηγή της Νότιας Κορέας είπε στο Reuters ότι οι πληροφοριές τους ήταν πως ο Κιμ ήταν ζωντανός και πιθανότατα θα εμφανιστεί σύντομα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.