Τα ΗΑΕ δοκιμάζουν νέα επίσημη εφαρμογή "ALHOSN UAE" για έλεγχο του COVID-19


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυκλοφόρησαν μια νέα ολοκληρωμένη εφαρμογή με το όνομα «ALHOSN UAE», η οποία θα χρησιμεύσει ως η επίσημη ψηφιακή πλατφόρμα για δοκιμές COVID-19 στη χώρα, ανέφερε το
Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM. Κυκλοφόρησε από κοινού από το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης, την Αρχή Υγείας του Αμπού Ντάμπι και την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι.... Η νέα εφαρμογή συνδυάζει τις δυνατότητες του STAY HOME και του TRACE COVID, των δύο εφαρμογών που κυκλοφόρησαν προηγουμένως από το Υπουργείο Υγείας. 
Ο Abdul Rahman bin Muhammad al-Owais, Υπουργός Υγείας και Πρόληψης, δήλωσε ότι η νέα εφαρμογή αξιοποίησε τις τελευταίες τεχνολογίες κινητών τηλεφώνων για να βοηθήσει στον έλεγχο και τον περιορισμό του κορονοϊού. 
Ο Al-Owais κάλεσε όλα τα άτομα στα ΗΑΕ να κατεβάσουν την εφαρμογή και να ενθαρρύνουν τις οικογένειες και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. «Μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτόν τον ιό μόνο αν όλοι ενεργούμε μαζί, ο καθένας δίνει στους άλλους προστασία και ηρεμία» πρόσθεσε. 
Προς το παρόν, η εφαρμογή μπορεί να ληφθεί και να εγκατασταθεί από οποιονδήποτε ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποιώντας smartphone με δυνατότητα Bluetooth που εκτελείται σε Android ή iOS. Βοηθά τους χρήστες να λαμβάνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID-19 και άλλες ενημερώσεις στα τηλέφωνά τους. 
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί Bluetooth για τη λήψη σημάτων από κοντινά κινητά τηλέφωνα, που έχουν επίσης εγκατεστημένη την εφαρμογή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν εάν έχουν περάσει διαδρομές κοντά σε κάποιους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. 
Αυτό επιτρέπει στις αρχές να αντιδρούν ταχύτερα και να απευθύνονται σε ενδεχομένως "μολυσμένα" άτομα για να παρέχουν την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη και πιθανώς να ελαχιστοποιούν την εξάπλωση του ιού. 
Η εφαρμογή μπορεί επίσης να παρακολουθεί άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι για να γνωρίζουν αν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα.

Σχόλια