Ακήρυχτος πόλεμος: Μαζικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά σκάφη - Ακόμα και τα 6 ναυτικά μίλια αμφισβητεί η Άγκυρα

Στο «κόκκινο» η παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων σε αέρα και θάλασσα. 
Μπαράζ παραβιάσεων...
των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά σκάφη.
Μπορεί οι 218 υπερπτήσεις των Τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικά νησιά αλλά και τον Έβρο μέσα στο 2020 να δίνουν το στίγμα της πρόθεσης των γειτόνων να κλιμακώσουν την ένταση στον αέρα, ωστόσο ανάλογη παραβατική δραστηριότητα έχουν και στη θάλασσα.
Ο ακήρυχτος "πόλεμος" στο Αιγαίο διεξάγεται καθημερινά και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με τα Τουρκικά πλωτά του ακτοφυλακής όσο και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού να προχωρούν σε εκατοντάδες παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων τα οποία εκτείνονται στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές των νησιών μας ή έως τη μέση γραμμή όπου η απόσταση Ελληνικών και Τουρκικών ακτών είναι μικρότερη από τα 12 ναυτικά μίλια.
Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2020 οι παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και από τις 181 που καταγράφηκαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα(Ιανουάριος-Φεβρουάριος) του 2019 έχουν εκτιναχθεί στις 483. Αντίστοιχη είναι η εικόνα τόσο για τον Μάρτιο όσο και για τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.
Σχεδόν καθημερινά τα Τουρκικά πλωτά "εισβάλουν" στα Ελληνικά νερά και μάλιστα προχωρούν συχνά σε επικίνδυνες ενέργειες τόσο σε βάρος ψαράδων όσο κυρίως απέναντι σε σκάφη του Λιμενικού αλλά και σε φουσκωτά των Αμφίβιων Καταδρομέων που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Τα πληρώματα των Ελληνικών φουσκωτών γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ μάρτυρες προκλητικών ενεργειών. Ακόμα και μεγάλα σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής πλέουν με ταχύτητα, περνούν την οριογραμμή και κινούνται με επιθετικό τρόπο προς τα πλωτά των Ειδικών Δυνάμεων.
Λέσβος, Σάμος, Χίος και Κως αλλά και μικρότερα ακριτικά νησιά όπως το Αγαθονήσι βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκικής προκλητικότητας στη θάλασσα. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα Τουρκικά σκάφη αποχωρούν μόνο όταν εμφανίζεται πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ή ΠΑΘ(Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Τις παράλογες αξιώσεις των γειτόνων σε θάλασσα και αέρα ήρθε να στηρίξει σε επίπεδο ρητορικής ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις στον εθνικιστικό τύπο της χώρας του.
"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" στην Άγκυρα εκτιμούν ανώτατες στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα με αφορμή το "ξαναζεσταμένο" φαγητό που αποφάσισε να "σερβίρει" ο Χουλουσί Ακάρ.
Το στραπάτσο του Έβρου, δυναμική αποτρεπτική στάση στο Αιγαίο αλλά και η αποκάλυψη ενδεχόμενης προσπάθειας των Τουρκικών αρχών να μεταφέρουν μαζικά μετανάστες ακόμα και με εμπορικά πλοία σε ακριτικά νησιά φαίνεται ότι έχει φέρει σε αδιέξοδο τους γείτονες.
Αφού προηγήθηκε το πρωτοφανές μπαράζ υπερπήσεων πάνω από Ελληνικά νησιά τη σκυτάλη πήρε ο Χουλουσί Ακάρ και ξαναθυμήθηκε την Συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς των Ελληνικών νησιών.
Τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού άμυνας ξαναγυρίζουν την Άγκυρα στο δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" και στην ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά από νησιά.
Ούτε λίγο ούτε πολύ οι γείτονες θέτουν εκ νέου θέμα αποστρατικοποίησης και επιβεβαιώνουν όσους εκτιμούν ότι ψάχνουν πιθανότατα ακόμα και ένα ‘’θερμό’’ επεισόδιο σε κάποιο από αυτά τα νησιά για να ισχυροποιήσουν τις αξιώσεις τους.
Όσο η Άγκυρα απειλεί τα Ελληνικά νησιά τόσο αυτά θα εξοπλίζονται με τις Δυνάμεις Εθνοφυλακής να εγγυώνται την ασφάλεια των κατοίκων τους απαντά η Αθήνα στους παραλογισμούς Ακάρ.
Με την Τουρκία να κάνει λόγο για Casus Belli και τη στρατιά του Αιγαίου να ενισχύεται και να προχωρά σε αποβατικές ασκήσεις, οι ισχυρισμοί Ακάρ καταρρίπτονται εδώ και δεκαετίες από την ίδια την τακτική της χώρας του διαμηνύουν οι Ελληνικές αρχές.
newpost.gr

Σχόλια