3600 άτομα συνελήφθησαν στο Iράν για δημοσίευση πραγματικών στοιχείων για τον covid-19



Η πανδημία του κορονοϊού στο Ιράν έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 38.000 ανθρώπων λόγω της συγκάλυψης και της αδράνειας του καθεστώτος. 
Αντί να βοηθά τους ανθρώπους,
το ιρανικό καθεστώς συλλαμβάνει όσους αποκαλύπτουν την πραγματικότητα για τον COVID-19. 
Σε άλλες χώρες, εκτός από τη διαφάνεια της κυβέρνησης, τα άτομα που προειδοποιούν και βοηθούν άλλους σε μια κρίση, όπως αυτή του κορονοϊού, επιβραβεύονται. 
Αυτό δεν συμβαίνει στο Ιράν.  
Ο στρατηγός Abolfazl Shekarchi, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση στις 29 Απριλίου: «Περίπου 3.600 άνθρωποι που είχαν δημοσιεύσει φήμες στο διαδίκτυο συνελήφθησαν από τις Κρατικές Δυνάμεις Ασφαλείας (SSF). Οι εχθροί μας συνεχίζουν τις εχθρικές τους ενέργειες και έχουν πράκτορες εντός της χώρας που ακολουθούν την πολιτική τους. " 
Στις 5 Μαρτίου, ο επικεφαλής της αστυνομίας κυβερνοχώρου του Ιράν (FATA) ανακοίνωσε τη σύλληψη 121 Ιρανών για «διάδοση φημών» σχετικά με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθεστώς απείλησε επίσης το ιατρικό προσωπικό να μην αποκαλύπτει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τα περιστατικά και τους θανάτους κορονοϊού. Από το ξέσπασμα του κορονοϊού, η επίσημη πολιτική του καθεστώτος ήταν να καλύψει τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, φοβούμενη πιθανή κοινωνική οργή. 
Ο Λαϊκός Οργανισμός Μουτζαχεντίν του Ιράν (PMOI / MEK) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των θανάτων από τον covid-19 έχει ξεπεράσει τους 37.200. 
Ο πραγματικός αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. Πηγή

Σχόλια