SOLIDARITY : Η μεγαλύτερη δοκιμή πιθανών φαρμάκων κατά του CODIV-19 από τον ΠΟΥ



Ένας συνδυασμός φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκε ήδη κατά του HIV.
Μια θεραπεία για την ελονοσία που δοκιμάστηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου...

Ένα νέο πολλά υποσχόμενο αντιϊκό εναντίον του Έμπολα.
Θα μπορούσε κάποιο από αυτά τα φάρμακα να είναι το κλειδί για την αποφυγή σοβαρής βλάβης ή θανάτου των ασθενών με COVID-19;
Την περασμένη Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοίνωσε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή, που ονομάζεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (SOLIDARITY), για να διαπιστώσει εάν μπορεί να αντιμετωπίσει λοιμώξεις από το νέο κορωναϊό για αυτήν την επικίνδυνη αναπνευστική νόσο.
Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια - μια συνολική, συντονισμένη ώθηση για την ταχεία συλλογή & επεξεργασία επιστημονικών δεδομένων γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει πολλούς χιλιάδες ασθενείς σε δεκάδες χώρες, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν απλούστερη, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID-19.
Με περίπου το 15% των ασθενών με COVID-19 να νοσούν σοβαρά και τα νοσοκομεία να είναι υπερφορτωμένα, οι θεραπείες χρειάζονται άμεσα και απεγνωσμένα.
Έτσι, αντί να ανακαλύψουν ενώσεις και θεραπείες από το μηδέν που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αναπτυχθούν και να δοκιμαστούν, οι ερευνητές και οι οργανισμοί δημόσιας υγείας προσπαθούν να επανεξετάσουνν φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί για άλλες ασθένειες και είναι γνωστό ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλή.
Επίσης, εξετάζουν μη εγκεκριμένα φάρμακα που έχουν αποδώσει καλά σε μελέτες σε ζώα στους άλλους δύο θανατηφόρους κοροναϊούς, οι οποίοι προκαλούν σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) και αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή (MERS).

Σχόλια