Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Η Αυστραλία δοκιμάζει εμβόλιο κατά του COVID-19 & οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας θα το δοκιμάσουν πρώτοι
Αυστραλοί ερευνητές πραγματοποιούν ταχείες δοκιμές μεγάλης κλίμακας στον άνθρωπο για να δουν αν ένα εμβόλιο… που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την πρόληψη της φυματίωσης…

μπορεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από το COVID-19, ανακοίνωσαν την Παρασκευή. Η δοκιμή του εμβολίου BCG θα διεξαχθεί σε 4.000 υγειονομικούς λειτουργούς σε νοσοκομεία στην Αυστραλία… για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα COVID-19, σύμφωνα με τους ερευνητές του Murdoch Children’s Research Institute στη Μελβούρνη.
«Παρόλο που αναπτύχθηκε αρχικά κατά της φυματίωσης και εξακολουθεί να χορηγείται σε πάνω από 130 εκατομμύρια μωρά ετησίως για το σκοπό αυτό,  το BCG ενισχύει επίσης την ασυλία στον ιό των ανθρώπων «στην πρώτη γραμμή «, εκπαιδεύοντας τον οργανισμό να ανταποκρίνεται στα μικρόβια με μεγαλύτερη ένταση», ανέφεραν σε δήλωσή τους.
«Ελπίζουμε να παρατηρήσουμε μείωση της επέλασης και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα εμβολιαστούν με  BCG», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Nigel Curtis.
Ανέφερε ότι τα 4.000 άτομα θα εγγραφούν στη δοκιμή μέσα σε λίγες εβδομάδες με ταχεία διαδικασία με την έγκριση των κρατικών και ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών. «Το ρολόι σίγουρα τρέχει…», είπε.
Παρόμοιες δοκιμές διεξάγονται σε πολλές άλλες χώρες, όπως οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Αυτή η δοκιμή θα επιτρέψει την εξέταση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά των συμπτωμάτων COVID-19 και θα συμβάλει στη σωτηρία των ηρωικών εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο Kathryn North, διευθυντής του Ινστιτούτου Murdoch.
Τόνισε ότι ελπλίζουν πως  η βελτίωση της «έμφυτης» ανοσίας των ανθρώπων κατά των συμπτωμάτων COVID-19 θα μπορούσε να αγοράσει χρόνο για να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της νόσου.
«Αυτές οι δοκιμές θα επιτρέψουν την ταχεία πρόοδο των υποσχόμενων υποψηφίων στις κλινικές πρακτικές, δίνοντάς μας το μεγαλύτερο αριθμό πυροβολισμών στο στόχο εναντίον του COVID-19 όσο το δυνατόν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.