Μύθοι, φήμες και παραπληροφόρηση για τον Κορονοϊό & πως να προστατευθείτε



Καθώς η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι οργανισμοί υγείας όπως η Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Johns Hopkins....

εστιάζουν όλες τις προσπάθειές τους στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και της φροντίδας των ασθενών.

Σε μια τέτοια κατάσταση, όταν οι πληροφορίες αλλάζουν ραγδαία, συχνά παρουσιάζονται μύθοι, φήμες και παραπληροφόρηση. 
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να συμβάλουν στην εξάπλωση αυτών των μύθων... εξαιρετικά γρήγορα και το κάνουν να φαίνεται ως αλήθεια. 
Οι φήμες και η παραπληροφόρηση μπορούν επίσης εύκολα να κυκλοφορήσουν στις κοινότητες κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Οι φήμες για τον νέο κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαλούνται ανοσιολόγους του Johns Hopkins, ειδικούς μολυσματικών ασθενειών και άλλους ειδικούς, στερούνται αξιοπιστίας επειδή δεν δημοσιεύονται από το Johns Hopkins. Οι ιατρικές πληροφορίες σχετικά με το νέο κορονοϊό που δημοσιεύονται στο Johns Hopkins ...εξετάζονται από ειδικούς στους τομείς της πρόληψης των λοιμώξεων, της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και ιατρικών περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Η απάντησή μας σε όλες τις φήμες είναι να συμβουλευτούμε το Κέντρο Πληροφοριών και Ενημερώσεων Coronavirus (COVID-19) για ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες από το Johns Hopkins.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε μια φήμη;

Κατά την αξιολόγηση των πληροφοριών που βρίσκετε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ή σε άλλες εφαρμογές, είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές:

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές, όπως επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες ή ιστοσελίδες υγειονομικής περίθαλψης και κανάλια κοινωνικών μέσων.

Αξιολογήστε άλλες πληροφορίες από την πηγή, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων και των πηγών, για να δείτε αν φαίνεται αξιόπιστη.

Αναζητήστε άλλους αξιόπιστους ιστότοπους για να δείτε αν μοιράζονται παρόμοιες πληροφορίες.
(μετάφραση από την επίσημη ιστοσελίδα του Johns Hopkins) 

Σχόλια