Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Μύθοι, φήμες και παραπληροφόρηση για τον Κορονοϊό & πως να προστατευθείτεΚαθώς η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι οργανισμοί υγείας όπως η Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Johns Hopkins....

εστιάζουν όλες τις προσπάθειές τους στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και της φροντίδας των ασθενών.

Σε μια τέτοια κατάσταση, όταν οι πληροφορίες αλλάζουν ραγδαία, συχνά παρουσιάζονται μύθοι, φήμες και παραπληροφόρηση. 
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να συμβάλουν στην εξάπλωση αυτών των μύθων... εξαιρετικά γρήγορα και το κάνουν να φαίνεται ως αλήθεια. 
Οι φήμες και η παραπληροφόρηση μπορούν επίσης εύκολα να κυκλοφορήσουν στις κοινότητες κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Οι φήμες για τον νέο κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαλούνται ανοσιολόγους του Johns Hopkins, ειδικούς μολυσματικών ασθενειών και άλλους ειδικούς, στερούνται αξιοπιστίας επειδή δεν δημοσιεύονται από το Johns Hopkins. Οι ιατρικές πληροφορίες σχετικά με το νέο κορονοϊό που δημοσιεύονται στο Johns Hopkins ...εξετάζονται από ειδικούς στους τομείς της πρόληψης των λοιμώξεων, της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και ιατρικών περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Η απάντησή μας σε όλες τις φήμες είναι να συμβουλευτούμε το Κέντρο Πληροφοριών και Ενημερώσεων Coronavirus (COVID-19) για ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες από το Johns Hopkins.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε μια φήμη;

Κατά την αξιολόγηση των πληροφοριών που βρίσκετε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ή σε άλλες εφαρμογές, είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές:

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές, όπως επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες ή ιστοσελίδες υγειονομικής περίθαλψης και κανάλια κοινωνικών μέσων.

Αξιολογήστε άλλες πληροφορίες από την πηγή, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων και των πηγών, για να δείτε αν φαίνεται αξιόπιστη.

Αναζητήστε άλλους αξιόπιστους ιστότοπους για να δείτε αν μοιράζονται παρόμοιες πληροφορίες.
(μετάφραση από την επίσημη ιστοσελίδα του Johns Hopkins) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.