Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Forbes: Ο Πούτιν ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου...

Τίποτα δεν επηρεάζει την δύναμη του Πούτιν  όπως αποδεικνύεται αφού  σύμφωνα με το Forbes είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Στη λίστα του Forbes για το 2015 ο Ρώσος πρόεδρος κατακτά την κορυφή, ακολουθούμενος... από την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγέλα Μέρκελ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα… διολίσθησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπινγκ.

Προκειμένου να καταλήξουν στην τελική κατάταξη – η οποία περιλαμβάνει συνολικά 73 άνδρες και γυναίκες – οι δημοσιογράφοι του γνωστού περιοδικού εξέτασαν τη δύναμη που έχουν οι αποφάσεις των υποψηφίων να επηρεάσουν τη ζωή εκατ. ανθρώπων, εάν η δύναμή τους διαχέεται σε παραπάνω από έναν τομέα, τα κεφάλαια τα οποία μπορεί να διαχειρίζονται και τέλος τον εάν μπορούν αλλά και πώς να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δύναμή τους.

Σε όλα τα παραπάνω, πάντα κατά το Forbes, ο Β. Πούτιν είναι ο ισχυρότερος, παραμένοντας σε αυτή τη θέση για τρίτη διαδοχική χρονιά, ενώ αποδεικνύει, σχεδόν καθημερινά, ότι είναι μεταξύ των ελάχιστων ανθρώπων του κόσμου που έχει τη δύναμη να κάνει… ό,τι θέλει και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να δώσει… λογαριασμό σε κανέναν.

Από την πλευρά της η Αγγέλα Μέρκελ θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα κολακευμένη, καθώς φέτος κατακτά τη δεύτερη θέση από πέμπτη που ήταν το 2014. Προκειμένου να ανέβει τα σκαλοπάτια της κατάταξης σημαντική ήταν η συμβολή και της ελληνικής κρίσης, αλλά και της προσφυγικής.

Αντίθετα ο Μπαράκ Ομπάμα υποχώρησε φέτος κατά μία θέση (πέρυσι ήταν στην 2η), πιθανώς εξαιτίας και του γεγονότος ότι διανύει το τελευταίο έτος της προεδρικής του θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.