Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Bloomberg: Οι ΗΠΑ καλούν την Ευρώπη να μειώσει το ελληνικό χρέος...

Πιέσεις προς τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε να δημιουργεί η πεποίθηση στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, ασκούν οι ΗΠΑ όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Ευρώπη πρέπει να λάβει δράση ώστε να μειωθούν τα επίπεδα δημοσίου χρέους της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, μια μείωση των επιτοκίων και επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων θα μείωνε επίσης το ελληνικό χρέος και πλέον οι ΔΝΤ και ΗΠΑ έχουν σταματήσει να μιλάνε για κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Η έκκληση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηχεί την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο που έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.