Τουρκάλα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.."αυτοί είμαστε αν σας αρέσει"



Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό προσωπο» της Τουρκίας!
Λίγο μετά την έκθεση καταπέλτη της ΕΕ για την Τουρκία και αφού η τουρκική πλευρά απέρριψε τις επικρίσεις που περιέχονται στη φετινή έκθεση προόδου για «οπισθοδρόμηση στα θέματα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαίου», σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις
προβαίνει σήμερα η αρμόδια υπουργός για το παρασκήνιο των επαφών της τουρκικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες. Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθηγήτρια Μπερίλ Ντεντέογλου, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Χουριέτ ότι η ίδια έμεινε κατάπληκτη όταν οι Βρυξέλλες έκαναν μια «απρεπή πρόταση», όπως λέει, προς την τουρκική πλευρά, συνδέοντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.
«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας», αναφέρει, «είχαμε έντονες συζητήσεις για το προσφυγικό και για το θέμα των κεφαλαίων διαπραγμάτευσης. Δεν είχαμε στην ατζέντα των συζητήσεων ακόμη την έκθεση προόδου. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου ένα νεαρό άτομο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να συνδέσει την έκθεση προόδου με το προσφυγικό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο ήπιο το περιεχόμενο της έκθεσης, μου είπε, αν βρεθεί λύση στο προσφυγικό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θυμάμαι πόσο έντονα του απάντησα, δεδομένου ότι δεν προέρχομαι από το διπλωματικό σώμα. 
Αλλά περίπου του είπα, "να την εκδώσετε την έκθεση, ποιος τη φοβάται, αυτοί είμαστε αν σας αρέσει"..

Σχόλια