Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

725.000 πρόσφυγες στη Μεσόγειο το 2015

Νέα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ρίχνουν φως στο προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Κι ενώ στην Ευρώπη η προσφυγική κρίση διχάζει, ο Μ. Σουλτς φτάνει την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Ακόμη μία φορά η Μεσόγειος μετατράπηκε σε υγρό τάφο. Τα ξημερώματα της Κυριακής έντεκα άτομα πνίγηκαν όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε μεταξύ των τουρκικών παραλίων και της Σάμου. Οι πρόσφυγες βρίσκονταν μόλις είκοσι μέτρα από το ελληνικό έδαφος. Παρόλο που τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απέχουν λίγα μόλις ναυτικά μίλια από την Τουρκία, στις περισσότερες περιπτώσεις η τραγωδία μοιάζει αναπόφευκτη. Την Παρασκευή πνίγηκαν κοντά στην Κάλυμνο και τη Ρόδο άλλοι 26 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 17 παιδιά.
Σωστικά συνεργεία στις ακτές της Λέσβου
Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανάλυση το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) επικαλούμενο νέα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, τους τελευταίους δέκα μήνες πέρασαν στην Ευρώπη από την -ανατολική κυρίως- Μεσόγειο 724.228 πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους ήθελαν να γλιτώσουν από την κόλαση του εμφύλιου στη Συρία.
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό 3.300 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής, περισσότεροι δηλαδή από ό,τι μέσα στην προηγούμενη χρονιά συνολικά. Παρ’ όλες τις δυσκολίες του ταξιδιού, στις οποίες αυτή την εποχή προστίθενται και τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα κι από εκεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.