Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 48ης βδομάδας του 2015 (21-28 Νοεμβρίου)...

Το ασθενές Νότιο ρεύμα που επικρατεί σε όλη σχεδόν τη Χώρα τόσο στην επιφάνεια όσο και καθύψος στην ατμόσφαιρα, θα ενισχυθεί σημαντικά μέσα στο ΣαββατοΚύριακο και μάλιστα την Κυριακή θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό όχι μόνο στα Θαλάσσια αλλά και στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους.  
Οι λίγες βροχές που θα εκδηλώθούν το ΣΚ θα περιοριστούν στην Δυτική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα παράλια της Δυτικής Τουρκίας.
Την Δευτέρα που σταδιακά θα εξασθενήσουν οι Νοτιάδες θα ενταθούν οι βροχές στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθούν και στην Βόρεια Ελλάδα. Πιθανόν στα Δυτικά να δούμε και μεμωνομένες καταιγίδες.

Τρίτη και Τετάρτη χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα και μόνο στην Βορειοανατολική Ελλάδα μια διαταραχή θα δώσει λίγο περισσότερες βροχές, την Τετάρτη.

Πέμπτη και Παρασκευή ένα σχετικά βαθύ βαρομετρικό Χαμηλό θα ....δράσει πάνω από τη χώρα, δίνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς Δυτικούς - Νοτιοδυτικούς ανέμους και θα ρίξει αισθητά την θερμοκρασία. Παραθέτω μια συνοπτική απεικόνιση.
 
Τέλος, απομακρυνόμενο αντολικά - βορειοανατολικά το εν λόγω χαμηλό, θα μας αφήσει με έναν αίθριο σχετικά καιρό το επόμενο ΣαββατοΚύριακο και με αισθητό κρύο (μιας και ισχυροί βορειάδες θα επικρατήσουν).  
Τέλος να διευκρινίσω για τους φίλους Θεσσαλούς (αγρότες και μη) ότι, σημαντική ποτιστική βροχή θα έχουμε την επόμενη Πέμπτη. 
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
parapigma.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.