Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Τούρκος πρώην διπλωμάτης: 1.000 τούρκοι υπήκοοι στον ISIS..

«Το IS αξιοποίησε το χρόνο και οικοδόμησε ήδη στην Τουρκία ένα λειτουργικό δίκτυο», σημειώνει ο πρώην τούρκος διπλωμάτης και αναλυτής του Think Tank της Κων/πολης Σινάν Ούλγκεν. «Και αυτό όχι μόνον στην νοτιοανατολική Τουρκία,
αλλά μέχρι και στις μεγάλες πόλεις στα δυτικά, την Άγκυρα και την Κων/πολη». Σύμφωνα με τον ειδικό, το Ισλαμικό Κράτος είναι σε θέση να μετακινεί εντός και εκτός συνόρων τους υποστηρικτές του. Στη Συρία ο αριθμός των ξένων μαχητών του IS υπολογίζεται στις 20.000. Ανάμεσά τους πιθανολογούνται περίπου 1.000 τούρκοι υπήκοοι.
Οι επικριτές του Τ. Ερντογάν κατηγορούν τον νυν πρόεδρο ότι παρακολουθούσε αμέτοχος τη δράση των τζιχαντιστών και ενδεχομένως και να την πυροδότησε. «Ψηλά στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης βρισκόταν ανέκαθεν η αλλαγή καθεστώτος στη Συρία», λέει ο Σινάν Ούλγκεν. «Γι΄ αυτό και αντιμετώπισε το IS, που εμφανίστηκε ως αντίπαλος του Άσαντ, ως έναν χρήσιμο εχθρό». 
www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.