Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Έτσι..Έφοδοι της αστυνομίας στην VW..

H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ.
H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ με αφορμή...
το πρόσφατο σκάνδαλο για την παραποίηση των τιμών ρύπων και των καυσαερίων. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για το ποιοι συνεργάτες συμμετείχαν στην παραποίηση του λογισμικού και πως ακριβώς υλοποιήθηκε το σχέδιο.
Η Εισαγγελία διέταξε προς το παρόν την διεξαγωγή ερευνών κατ’ αγνώστων. Στο Βόλφσμπουργκ κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ ενώ σε άλλες πόλεις ερευνήθηκαν τα σπίτια συνεργατών. «Υπάρχουν υποψίες για περισσότερα άτομα» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Εισαγγελίας. Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν δεν συγκαταλέγεται στους υπόπτους.
Παραποίηση στοιχείων και στην Ευρώπη
Στις εφόδους συμμετείχαν 50 υπάλληλοι και τρεις Eισαγγελίες
Στις εφόδους συμμετείχαν συνολικά 50 υπάλληλοι και τρεις Eισαγγελίες. Η Volkswagen δήλωσε πως παρέδωσε στις αρχές μια ευρεία συλλογή εγγράφων. «Θα στηρίξουμε τις έρευνες της Εισαγγελίας στην προσπάθειά της να διαλευκάνει την υπόθεση και να εντοπίσει τους υπευθύνους» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η VW έχει καταθέσει και η ίδια μηνύσεις καθώς και μια σειρά πολιτών.
Όπως έγινε γνωστό η Volkswagen προχώρησε στην τοποθέτηση του παράνομου λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων και των καυσίμων και στην Ευρώπη. Την είδηση αποκάλυψαν το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. H SZ έγραψε πως «τώρα γνωρίζουμε πως το λογισμικό ήταν σε θέση να αναγνωρίζει τα τεστ όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη». Μετά από ερώτηση του Reuters, η VW παραδέχθηκε ότι το λογισμικό που είχε εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα ντίζελ θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τις αναγραφόμενες τιμές ρύπων. Εάν και πως κάτι τέτοιο συνέβη είναι υπό εξέταση, δήλωσε εκπρόσωπος της VW.
Μέχρι τώρα η VW είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε παραποίηση των στοιχείων στις ΗΠΑ, όπου και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τις Αμερικανικές Αρχές Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕPA).
http://www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.