Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα Volkswagen στην ΕΕ..

Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι σε 8 εκατομμύρια οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τοποθετήσει το «πειραγμένο» λογισμικό, που παραποιεί τα στοιχεία στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων


, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται επιστολή που έστειλε η αυτοκινητοβιομηχανία σε μέλη του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 2 Οκτωβρίου και την συνυπογράφει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν lobbyist της VW, Thomas Steg, αναφέρει πως επηρεάζονται τα οχήματα με κινητήρες 1,2. 1,6 και 2,0 λίτρων.

Οι συγγραφείς της επιστολής ζητούν συγνώμη για τις «αδικοπραξίες ορισμένων μεμονομένων ατόμων» και υπόσχονται να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του θέματος.

Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν γνωρίζει για την επιστολή και ως εκ τούτου δεν προβαίνει σε σχολιασμό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, Matthias Mueller, θα μιλήσει σε συνέλευση του προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα ενημερώσει το εποπτικό συμβούλιο αύριο.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.