Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για απελάσεις προσφύγων με μεταγωγικά αεροσκάφη..

Οι πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται, θα απελαύνονται με ταχύτερες διαδικασίες. Ακόμη και με αεροσκάφη του γερμανικού στρατού, όπως άφησε να εννοηθεί το Βερολίνο.
Όπως όλα δείχνουν
οι προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζονται. Έως σήμερα οι απελάσεις των προσφύγων, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονταν, πραγματοποιούνταν με πτήσεις τσάρτερ ή ακόμη και με κανονικά αεροπορικά δρομολόγια. Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, απελάσεις θα γίνονται και με μεταγωγικά αεροσκάφη του γερμανικού στρατού. Επιπλέον, η μέχρι πρότινος ισχύουσα δέσμευση των ομοσπονδιακών κρατιδίων να μην απελαύνουν πρόσφυγες τους χειμερινούς μήνες φαίνεται επίσης να αλλάζει. Τα περισσότερα τοπικά κοινοβούλια έχουν ψηφίσει ήδη την άρση αυτού του περιορισμού. Τελικά οι κυβερνήσεις των κρατιδίων φαίνεται να εναρμονίζονται πλήρως ως προς αυτό το ζήτημα με την πολιτική του Βερολίνου.
Σύμφωνα με αυτές τις νεότερες εξελίξεις τίθεται τώρα εκ νέου στο τραπέζι το ζήτημα της δημιουργίας ζωνών τράνζιτ, στις οποίες θα κρατούνται οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες για μερικές ημέρες, ώστε να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο. Ωστόσο στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών επισημαίνουν ότι οι ζώνες τράνζιτ δημιουργούν συνθήκες κράτησης για τους πρόσφυγες, οι οποίοι ούτως η άλλως δε θα διαθέτουν εκεί τον απαραίτητο χρόνο για να υποβάλουν ένσταση σε πιθανή απόφαση απέλασής τους.
Ήδη πάντως 190.000 πρόσφυγες έχουν κριθεί ως ακατάλληλοι για τη χορήγηση ασύλου, αν και τα δύο τρίτα εξ αυτών τελικά δεν έχουν απελαθεί. «Πρέπει να άρουμε τα εμπόδια για τις απελάσεις» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Επιπλέον, χαμένα διαβατήρια δε θα αποτελούν πλέον εμπόδιο, αφού θα τεθεί σε ισχύ μια κεντρική υπηρεσία έκδοσης προσωρινών διαβατηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.