Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Η διάσκεψη της Βιέννης και η πρωτοβουλία Ομπάμα


Με πρόθεση για εξεύρεση λύσης συναντήθηκαν σήμερα στη Βιέννη υπουργοί Εξωτερικών από όλον τον κόσμο
Την ίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία.
Υπουργοί Εξωτερικών από όλον τον κόσμο
συναντήθηκαν σήμερα στη Βιέννη σε μία διάσκεψη με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία . Στη διάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων κρατών, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Μάλιστα ο ιρανός υπουργός Eξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ παρευρίσκεται σε παρόμοιες συζητήσεις για πρώτη φορά.
Οι υπουργοί που προσήλθαν στη Βιέννη εξετάζουν ένα νέο σχέδιο, που θα έχει στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών εντός των επόμενων έξι μηνών, καθώς και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε μάλιστα ότι η διαδικασία θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.
Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία
Την αποστολή ομάδας ειδικών δυνάμεων στη Συρία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα
Κι ενώ η διάσκεψη της Βιέννης βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, o πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αποστολή στη Συρία ομάδας των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων με σκοπό την ενίσχυση του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (IS).
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία μικρή ομάδα 50 περίπου κομάντος, οι οποίοι θα συνδράμουν στις προσπάθειες των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του IS. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα βρεθούν αμερικανοί στρατιώτες σε συριακό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.