Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στους Κούρδους της Συρίας....συμμάχους του Ομπάμα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κουρδικού σοσιαλιστικού στρατού της Συρίας YPG/YPJ, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν συστήσει σε συμμαχία με Σύρους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η Τουρκία επιτέθηκε στις θέσεις των Κούρδων σοσιαλιστών στη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, από εδάφους και αέρος.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στους Κούρδους της Συρίας μεταξύ 19.00 έως 21.00 στις 24 Οκτωβρίου και 02.00 έως 04.00 ώρες στις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα πάντα με το γραφείο Τύπου του YPG οι Τούρκοι επιτέθηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Ροζάβα /Rojava στην Τελ Αμπιάντ όπου και διεξήχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των υπερασπιστών της πόλης.

Επιθέσεις Τούρκων κατά του YPG καταγγέλλονται και σε άλλα συνοριακά φυλάκια σε όλο το δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν.

Πρόκειται για πρωτοφανή τουρκική πολεμική ενέργεια.

Οι Κούρδοι του YPG είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και εξοπλίζονται από τους Αμερικανούς με προσωπική εντολή του Προέδρου Ομπάμα.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.