Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Οι Έλληνες εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν εάν έχουν πρότυπο τον Φαλκόνε ή τον Ντογιάκο

Θα βοηθήσουν την πατρίδα και την έντιμη Θάνου στην προσπάθεια για κάθαρση ή θα γίνουν συνένοχοι του διαχρονικού βιασμού της δημοκρατίας από σταγονίδια εντός της δικαιοσύνης;

Ο ηρωϊκός εισαγγελέας... Τζιοβάνι Φαλκόνε είναι ο άνθρωπος που ξερίζωσε το σκάνδαλο της Καλτσεστρούτσι και δολοφονήθηκε μαζί με την σύζυγο του σε βομβιστική ενέργεια. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, κάποιοι που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θησαυρίζουν από το μνημόνιο, έπαιρναν λεφτά από αυτή την δολοφονική συμμορία σε ένα σκάνδαλο που συγκαλύφθηκε.

Ο κύριος Ντογιάκος ήταν ο εισαγγελέας που είχε προτείνει την αθώωση του περιβόητου Πέτρου Λάμπρου για το μέγα σκάνδαλο της ΑΤΕ...

Φέρεται να είναι ο περιβόητος «Παναθηναϊκάκιας» που έπαιρνε εντολές απ’ ευθείας από τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Είναι ο άνθρωπος που επί των ημερών του, ο δικηγόρος Ασημάκης

Ασημακόπουλος που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μαύρο λογαριασμό στην Ελβετία, έφυγε σαν κύριος από την ανακρίτρια κυρία Ζωχιού με 70 χιλιάρικα εγγύηση, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Δηλαδή ένας δικηγόρος με μαύρο λογαριασμό στην Ελβετία, φεύγει σαν κύριος την ώρα που το κράτος υποτίθεται ότι βασίζεται στην δικαιοσύνη για να βρει «που πήγαν τα λεφτά»… Ο κύριος Ασημακόπουλος όμως είναι στενός φίλος του διευθυντή του τ. υπουργού δικαιοσύνης, κυρίου Μπίρμπου.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Βαξεβάνης:

Επί των ημερών του, η εισαγγελία Εφετών ενεπλάκη σε υποθέσεις με τρόπο προκλητικό για την κοινωνία. Το κυριότερο είναι πως όπως αποκάλυψε το HOT DOC, ο κύριος Ντογιάκος εξελέγη ως προϊστάμενος χρησιμοποιώντας μια σειρά από παρατυπίες και πιθανόν παρανομίες. Με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσάτανη, κατάφερε να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια και να εκλεγεί ενώ δεν είχε τέτοιο δικαίωμα. Χρειάστηκαν δύο λαθροχειρίες, δηλαδή να ονομαστούν αντιεισαγγελείς, εισαγγελείς για να αποκτήσει δικαίωμα να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Η κυρία Τσατάνη με τη σειρά της, είναι η Εισαγγελέας η οποία προχωρώντας σε δικαστικό πραξικόπημα, αφαίρεσε πρόσφατα δικογραφία για τον Ανδρέα Βγενόπουλο από συναδέλφους της, πριν αυτοί προχωρήσουν σε διώξεις. Η ίδια εισαγγελέας δεν έστειλε στη Βουλή δικογραφία για τα εξοπλιστικά παρότι είχε εμπλακεί σε αυτή το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη. Μικρή λεπτομέρεια, η κόρη της ήταν υποψήφια βουλευτής με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Αυτή τη φορά όμως δεν μιλάμε για τα συμπεράσματα της δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά για έρευνα του Αρείου Πάγου. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά από έρευνα την οποία προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του HOT DOC κατέληξε πως είχαμε δίκιο. Ο Ντογιάκος και η Τσατάνη προχώρησαν σε παρατυπίες προκειμένου ο πρώτος να είναι στα ψηφοδέλτια ενώ δεν είχε δικαίωμα. Η κυρία Βασιλική Θάνου, διαβίβασε τα συμπεράσματα της έρευνας στο Συμβούλιο Επιθεώρησης για να ελεγχθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των δύο εισαγγελέων.

Το λειτουργημα του Εισαγγελέα και πολύ περισσότερο η πίστη στη Δικαιοσύνη, θα έπρεπε να οδηγήσουν το εισαγγελικό σώμα στην απαίτηση να διαλευκανθεί τι είχε γίνει. Σε τελευταία ανάλυση οι ίδιοι οι Εισαγγελείς είναι αυτοί που εξαπατήθηκαν από κάποιον που εμφανίστηκε να έχει το δικαίωμα εκλογής ενώ δεν το είχε. Αλλά ακόμη και αν έχουν άλλη άποψη οφείλουν να οδηγήσουν την υπόθεση στα θεσμικά όργανα και να ζητήσουν τη διαλεύκανση. Πολύ περισσότερο ο καταγγελόμενος.

Αντί για το αυτονόητο ο Ισίδωρος Ντογιάκος καλεί τους Εισαγγελείς σε ολομέλεια για να αποφασίσουν πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγουν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας. Η παρέμβαση δεν είναι άλλη από την απαίτηση να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να ελεγθούν οι υπεύθυνοι.

Θα έχει ενδιαφέρον πραγματικά τι θα κάνουν οι Εισαγγελείς. Θα κρυφτούν πίσω από το αυτοδιοίκητο και όποιον άλλο όρο ή θα συνταχθούν με το περί δικαίου αίσθημα;

Αν επρόκειτο για δικαστήριο θα παρέπεμπαν τον καταγγελόμενο επειδή υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Τώρα τι θα κάνουν; Θα επικαλεστούν προς τα έξω το αυτοδιοίκητο και προς τον εαυτό τους τη συναδελφική αλληλεγγύη; Αν δεν κάνω λάθος αυτή η αλληλεγγύη ενεργοποιείται για να λάμψει η αλήθεια όχι για να καλυφθεί.

Ας αφήσουν λοιπόν την υπόθεση να πάρει το δρόμο της. Αν θέλουν, πραγματικά μπορούν να καλύψουν τον συνάδελφό τους με πληθώρα νομικισμών. Αλλά ταυτόχρονα, θα επιμερίσουν προς τους εαυτούς τους ένα μέρος της καχυποψίας για ενοχή και τελικώς την ίδια την ενοχή. Ας διαλέξουν.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.