Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα έχει το πιο Μορφωμένο πληθυσμό αλλά είναι η λιγότερο Ανταγωνιστική!

Διαβάζοντας κάποιους πίνακες της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016 βρήκα και αυτόν που είναι πολύ σημαντικός και καταγράφει την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα.
Έχει τίτλο: Performance of selected advanced economies on selected human capital–related indicators. Η χώρα μας είναι στις κατώτατες θέσεις σε όλα εκτός από «την διαθεσιμότητα σε επιστήμονες και μηχανικούς» (Availability of scientists and engineers) και στην «ποιότητα εκπαίδευσης στα μαθηματικά και την επιστήμη» (Quality of math and science education)…
Το πιο ειρωνικό όμως είναι στην στήλη «πρακτικές πρόσληψης και απόλυσης» (Hiring and firing practices) όπου η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Γερμανία!!!!!
ADVERTISEMENT
Όπως και στην στήλη «ευελιξία στον καθορισμό αποδοχών» (Flexibility of wage determination!)
Δεν μπορεί κάποιος μας δουλεύει…. Βέβαια στην στήλη της αποδοτικότητας κλπ ας μην το συζητάμε καλύτερα.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.