Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Τέλος εποχής για τη βαρονία των Μέσων....

«Το τηλεοπτικό τοπίο σε έναν χρόνο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα»…
… έλεγε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, λίγες μέρες πριν προαναγγείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και τη λειτουργία της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στέλεχος με πολυετή θητεία στον χώρο των τηλεοπτικών μέσων. Μερικούς μήνες αργότερα, η πραγματικότητα τον επιβεβαιώνει. Μέσα από την αυστηροποίηση των όρων για την απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού αρχίζει ένα «νοικοκύρεμα» στο 25ετές χάος της ιδιωτικής τηλεόρασης, ένα χάος που περιελάμβανε την ίδρυση μιντιακών αυτοκρατοριών και τη δημιουργία πανίσχυρων καναλαρχών που παρενέβαιναν ανερυθρίαστα στην πολιτική ζωή του τόπου και δημιουργούσαν σχέσεις διαπλοκής με την εξουσία. Η φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα που απαιτείται ως προϋπόθεση διεκδίκησης της άδειας, οι ευθύνες του βασικού μετόχου και η εξασφάλιση συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων αποτελούν εγγυήσεις για τη μετέπειτα πιο διαφανή λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο η είσοδος νέων παιχτών μετά το ανακάτεμα της μιντιακής τράπουλας όσο και η αντίδραση των παραδοσιακών καναλαρχών. Σε ό,τι αφορά στους τελευταίους, κάποιοι ετοιμάζουν επιθετικές ενέργειες, κάποιοι άλλοι αναζητούν συμμάχους και στρατηγικούς επενδυτές για να παραμείνουν στα «μαγαζιά» τους και άλλοι τηρούν στάση αναμονής.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.