Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία συνομιλεί καθημερινά με δυνάμεις αντιπολίτευσης της Συρίας & Κούρδους για συντονισμό των επιδρομών


Η Ρωσία πραγματοποιεί εντατικές τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με ένα ευρύ φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
Η Μόσχα στο παρελθόν έχει δεσμευθεί ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης
με αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS.
«Mιλάμε μαζί τους κάθε μέρα τόσο μέσω τηλεφώνου 
και αυτοπροσώπως, στη Μόσχα, στο Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη. Μιλάμε με σχεδόν όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, "Είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο RIA Novosti. 
«Οι επαφές περιλαμβάνουν την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή, την Συριακή Εθνική Συμμαχία και άλλες διαφορετικές δημοκρατικές δομές. Ασχολούμαστε και με κουρδικές οργανώσεις,  " Η  Μόσχα νωρίτερα είπε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει εναέρια υποστήριξη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης (όπως του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Free Syrian Army), στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL) στο έδαφος. Το μόνο εμπόδιο σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ είναι ότι δεν έχουν ενιαία διοίκηση.

"Έχω συναντηθεί με πολλούς που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον FSA," είπε ο υφυπουργός. «Είχα συναντήσεις μαζί τους στο Κάιρο και τη Μόσχα. Όλοι έλεγαν  ότι αντιπροσωπεύουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά παραδέχονται ότι δεν έχουν ενιαία διοίκηση ή ένα ενιαίο διοικητή, ούτε έχουν προσωπικό. "
https://www.rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.