Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ : "Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών"

Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών είναι η εντολή που φέρεται να έχει δώσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις επίλεκτες δυνάμεις των Spetsnaz που δρουν αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά στη Συρία και ασφαλώς σε συνάρτηση με τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει οι αεροπορικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει....
ζητήσει από τις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν κυρίως από τη ρωσική βάση της Λαττάκειας, να πιάσουν και να φέρουν ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα.
Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές πηγές από το Κρεμλίνο και στην συνέχεια αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας αίσθηση.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει οι περίφημες δυνάμεις των Spetsnaz (ποιος άλλωστε;) οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών χτυπώντας πάντοτε στοχευμένα και με απόλυτη ακρίβεια βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς οι Spetsnaz έχουν ήδη πιάσει 500 τζιχαντιστές ως «αιχμαλώτους» και τους κρατούν προκειμένου να τους δώσουν στοιχεία για τα κρησφύγετα της ηγετικής ομάδας του ISIS και για να τους οδηγήσουν στον αρχηγό τους, τον Ebubekir Bağdat. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξυπηρετούν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις που γίνονται στο έδαφος.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου εξαλειφθεί οριστικά η απειλή των τζιχαντιστών στη Συρία και όχι μόνο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να εκθέσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του που εξέθρεψαν τον ISIS.
Σε πρώτη φάση ήταν η ομιλία του στον ΟΗΕ που κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές και την ίδια στιγμή εμφανίζεται προσχηματικά να τους βομβαρδίζει.
Τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να πιάσει ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών για να αποδείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη αφ’ ενός πώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν έβλαψαν καθ’ όλου τους τζιχαντιστές και από την άλλη πώς οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ σιγοντάρουν τον ISIS κατά του Άσαντ, αλλά με βασική στόχευση την ίδια τη Ρωσία.
Οι συγκεκριμένες χώρες είναι αυτές άλλωστε που αντιτίθενται στους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία γιατί απλά μέχρι τώρα στο στόχαστρο των «συμμάχων» έμπαιναν οι δυνάμεις του Άσαντ και εμμέσως η δράση των τζιχαντιστών υποστηρίζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.