Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτη σύνοδος κορυφής με απουσίες για το προσφυγικό..

Οι προετοιμασίες στο κτήριο Μπερλεμόντ των Βρυξελλών είναι πυρετώδεις ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που συγκαλείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και όχι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, όπως είθισται.
Στην έδρα της ΕΕ όλοι βρίσκονται υπ´ ατμόν για τη Σύνοδο, μολονότι δεν θα λάβει δεσμευτικές αποφάσεις διότι δεν έχουν προσκληθεί και οι 28 χώρες μέλη - θα απουσιάζει μάλιστα η Ιταλία. 
«Ο Γιούνκερ έχει την απόλυτη βούληση να κάνει κάτι ώστε να κινηθούν τα πράγματα», αναφέρει πηγή που πρόσκειται στο γραφείο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Αυτή τη φορά η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, όχι σε αφηρημένο, θεωρητικό επίπεδο αλλά στην πράξη, με στοχευμένες ενέργειες: 
οργάνωση των κέντρων υποδοχής με σκηνές, κουβέρτες, τρόφιμα στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. 
Στόχος της Κομισιόν είναι να αναλάβει δράση, αντιμετωπίζοντας την προσφυγική κρίση κατάματα. Η επιτακτικότητα της κατάστασης ενόψει του χειμώνα απαιτεί άμεσες κινήσεις. Ήδη οι έντονες βροχοπτώσεις στα Βαλκάνια στις αρχές Οκτωβρίου απείλησαν τη ζωή πολλών προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.