Η εντελώς λανθασμένη αίσθηση της κρίσης..από τους δανειστές..



ΔΝΤ και ΕΕ βλέπουν τα έσοδα και τις δαπάνες ως ποσοστό % του ΑΕΠ ...
Υπάρχει επίσης η βεβαιότητα ότι ο τρόπος και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ, διευρύνουν περαιτέρω το χάσμα μεταξύ των αντιλήψεων των δανειστών και του ελληνικού κοινού. 

Σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής ανάλυσης που παράγεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ, έχει αναλωθεί σε θέματα σχετικά με το ΑΕΠ, την στιγμή που το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνδέεται άμεσα με το απόλυτο επίπεδο του ΑΕΠ.
Όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος  του Eurogroup, ήταν στην Ιαπωνία νωρίτερα αυτό το έτος, ανέφερε ότι οι συνθήκες στην περιφέρεια της Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα, έχει βελτιωθεί αισθητά, και ότι ακόμη και αν οι Έλληνες εξέλεξαν νέα κυβέρνηση δεν θα έχει καμία επιλογή από το να διατηρήσει τις υπάρχουσες πολιτικές.
Τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ δείχνουν σαφείς βελτιώσεις των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στην Ελλάδα, με τα έσοδα να αυξάνονται σταθερά (βλέπε τεθλασμένη γραμμή στο σχήμα 1), ενώ οι δαπάνες παραμένουν υπό έλεγχο.  Μια σωστή ανάγνωση των στοιχείων αυτών δείχνουν ότι..σίγουρα οι τρέχουσες πολιτικές δεν πρέπει να συνεχιστούν. 
Η εντελώς λανθασμένη αίσθηση της κρίσης..
Αλλά στην πραγματικότητα ελληνικά φορολογικά έσοδα μειώνονται σταθερά σε απόλυτους όρους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (βλέπε τις μπάρες στο Σχήμα), παρά τις πολυάριθμες φορολογικές αυξήσεις και τις ενισχύσεις στο σύστημα συλλογής φόρων που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. 
Ο λόγος είναι ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα έχει βυθιστεί εξαιτίας της δημοσιονομικής "εξυγίανσης" που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνεχούς ύφεσης , με αποτέλεσμα μια καταστροφική σπείρα που έχει καταστρέψει τις ζωές των απλών Ελλήνων.
Ενώ η χώρα μπορεί να φαίνεται να σημειώνει πρόοδο όταν παρατηρείς τα δεδομένα ως ποσοστό του ΑΕΠ, τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μια οικονομία σε κατάρρευση. 
Αυτή η διαφορά στις προοπτικές διεύρυνε το χάσμα που χωρίζει τους πιστωτές, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά, και το ελληνικό κοινό που έχει υποστεί σοβαρή μείωση του βιοτικού τους επιπέδου. 

exomatiakaivlepo

Σχόλια