Γεωοικονομία και προκλήσεις των καιρών...

Ακολουθούν πίνακες και συγκριτικοί πίνακες με τις ισοτιμίες των νομισμάτων των περιφερειακών δυνάμεων του πλανήτη και το πώς αλληλεπιδρούνε στις αγορές.
Αποτυπώνουνε μία τεράστια ανισορροπία μεταξύ των δυνάμεων που δείχνει πώς θα ρυθμιστεί με την επιβολή του δικαίου του ισχυρού. 
Οι ηγέτες βρίσκονται εμπρός σε προκλήσεις και σε ένα ετεροπαγές σύνολο και οι αποφάσεις τους όπως και η ουδετερότητα τους, θα επιφέρουν μη προβλεπόμενα αποτελέσματα. 
Ο πλανήτης βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις που θα αποτυπωθούν στη μνήμη ολωνών μας. 

Όλες οι οικονομίες δείχνουν καθοδική ύφεση και σταδιακή κατάρρευση και οι πληθωριστικές ενέσεις οξύνουν το πρόβλημα.
Τα κράτη του πλανήτη μέχρι και το πιο αδύναμο έχουν προβεί και προβαίνουν σε ένα συνεχές εξοπλιστικό ράλλυ αμυντικού και επιθετικού οπλισμού με υπόνοιες κρυφών πειραματικών οπλοστασίων (υπόθεση yellow-cake στο Ιράκ, Ιράν, Β. Κορέα κλπ.) οι οποίες αποτελούν αιτιατό επίθεσης. 

Τα Κράτη έχουν τα Όπλα, οι Αγορές το Χρήμα.
 Κάποια στιγμή θα ακουστεί το "έχουμε τα όπλα, έχετε το χρήμα" (We got the Guns, You got the Money) λόγω του στραγγαλισμού της παγκόσμιας μικρομεσαίας τάξης σε μία επιδεινούμενη δυστυχία και το οποίο θα προκαλέσει μία οξύτατη αντιπαράθεση. Δεν είναι άλλωστε και τόσο μακριά η υπόθεση των Ναϊτών Ιπποτών που είχαν συγκεντρώσει πλούτο και δανείζανε τον Βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο Δ' τον Ωραίο με την μετέπειτα καύση στην πυρά του Μέγα Μάγιστρου  Ζακ Ντε Μολέ την 11 Οκτωβρίου 1314 στο Παρίσι.  

Η δε επιβολή και επαναφορά της παγκόσμιας τάξης διά της βίας  θα επιφέρει περισσότερη εντροπία είτε με νίκη είτε με ήττα. 

Το θέμα είναι ποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί για την ανθρωπότητα γιατί οι στόχοι της χιλιετίας του 1 και 2 δολλαρίων την ημέρα ως κατώτερο ημερομίσθιο απανταχού στον πλανήτη, μοιάζουν σαν να μοιράζεις καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Και όσο διαβαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο τούνελ χωρίς φως των μέτρων δημοσιονομικής εξυγιάνσης, όλο και πιο σταθερή συναντάται η αντίληψη ότι ο στόχος είναι η δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινωνίας σε 20 έτη με μισθούς των 90 EURO για το υποτιθέμενο κλείσιμο της ψαλίδας με τη δημιουργία υπερπόλεων σε ένα κτίριο όπως η Sky City .

Όσο για τα συγκριτικά στατιστικά δεδομένα αυτά στέκονται αμείλικτα και διαγράφουν την πορεία του μέλλοντος, όπως στην απευθείας μετάδοση, όπου πρώτα ταξιδεύει ο ήχος και έπειτα η εικόνα. 
Ο χρόνος πάντως πλέον γράφει και δεν δείχνει απλά. 














Οι αιτίες συνέβησαν, τα αιτιατά προκλήθηκαν και προκαλούνται όπως το ηφαίστειο που βοά και τα αποτελέσματα αρχίζουν να συμβαίνουν όπως όταν ξεχύνεται η λάβα στις συγκροτημένες κοινωνίες και στις δομές της. 
Όσο για εμάς πρέπει να παραμείνουμε όσο το δυνατόν σταθεροί στις ηθικές μας αξίες που εκπίπτουν και στον λόγο της τιμής μας. 
 17 Οκτωβρίου 2015
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός - Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών

olympuslight

Σχόλια