Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέα μεγάλη ταραχή προκαλεί ο Πούτιν στην Άγκυρα, καθώς οι πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι ο Πούτιν δέχτηκε να ανοίξει γραφεία στην ρωσική πρωτεύουσα το PYD, δηλαδή η κουρδική οργάνωση της Συρίας την οποία η Τουρκία θεώρει τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του ΡΚΚ.
Όπως αναφέρεται,
μιλώντας στην Azadi TV ο σύμβουλος του PYD, (Rokava Demokratik Özerklik Kantonları), δηλαδή των ανεξάρτητων κουρδικών καντονιών της Συρίας, Sihanok Dido, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έδωσε αδεία για να ανοίξουν γραφεία στην Μόσχα.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Sihanok Dido, η Ρωσία πάντα στήριζε το PYD και ήταν στο πλάι των Κούρδων στους αγώνες τους για αυτονομία στις περιοχές που κατοικούν. Για μας, υποστήριξε ο Sihanok Dido, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Συρία δεν ήταν έκπληξη και ήταν κάτι το αναμενόμενο γιατί μόνο η Ρωσία μπορεί να δώσει λύση στο συριακό πρόβλημα.
Όπως ήταν επόμενο οι ειδήσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς επανειλημμένα οι Ερντογάν- Νταβούτογλου έχουν δηλώσει δημόσια πως το PYD είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι ουσιαστικά είναι μια προέκταση του ΡΚΚ στην Συρία. Μάλιστα η Τουρκία έχει ζητήσει και από τις ΗΠΑ να ανακηρύξουν το PYD σαν τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με το ΡΚΚ, αλλά χωρίς επιτυχία.
Αλλεπάλληλα λοιπόν τα χαστούκια από τον Πούτιν στην Τουρκία !
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.