Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Η αναποφασιστικότητα των ΗΠΑ «κλειδί» της επιτυχίας για τον Πούτιν..

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών σχολιαστών, η προβολή των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία ως «ιστορία επιτυχίας» έχει ως απώτερο στόχο να δείξει ότι οι δυνατότητες των αμερικανικών ενεργειών είναι πλέον περιορισμένες. «Αυτή η άποψη είναι εν μέρει σωστή.
Η πολεμική κόπωση αλλά και η διστακτικότητα, πλέον, των ΗΠΑ επέτρεψαν στον Πούτιν να μπει στο παιχνίδι και να αναλάβει στρατιωτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες», εκτιμά η ειδικός.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ειδικοί που μίλησαν στην DW, εκτιμούν ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Για την Σέφερ αυτή τη στιγμή ΗΠΑ και Ρωσία έχουν εμπλακεί σε έναν έμμεσο πόλεμο για το ποιος θα καταφέρει τελικά να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Αναφορικά με τη Ρωσία, ο Στέφεν Μπλανκ εκτιμά ότι θέλει στην παρούσα φάση να ενισχύσει με κάθε τρόπο την στρατιωτική αλλά και πολιτική της θέση στη Μέση Ανατολή, όπως κάποτε και η Σοβιετική Ένωση.
http://www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.