Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 43ης εβδομάδας του 2015. (19-25 Οκτωβρίου)

Υποχωρεί σταδιακά ο αντικυκλώνας από τις ανατολικές περιοχές της χώρας μας και ένα ομαλό πεδίο πιέσεων καλύπτει σταδιακά την χώρα μας. Μια σημαντική ατμοσφαιρική διαταραχή κι συγκεκριμένα, ένα αρκετά βαθύ χαμηλό από την Κεντρική Ευρώπη (περιοχή Άλπεων) θα κινηθεί Νοτιότερα και θα επηρεάσει τον καιρό στην χώρα μας από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, καλός καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα εκτός από το Ιόνιο και τα Δυτικά τμήματα, όπου σήμερα Σάββατο λίγες βροχές ασθενούς χαρακτήρα θα εκδηλωθούν.     

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τρίτη (20 Οκτ.)

Από την Τετάρτη και από τα δυτικά αλλάζει ο καιρός. Συννεφιά, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ και σε ανατολικότερες περιοχές. Θα ακολουθήσει ένα τριήμερο (Πέμπτη-Παρασκευή - Σάββατο) με πολλές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Επικινδυνότητα από μεγάλα ποσά υετού (πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στο 12ωρο) υπάρχει για την Παρασκευή στα Δυτικά - Κεντρικά και Βόρεια ενώ το Σάββατο για τις νοτιότερες περιοχές (Πελοπόννησο - Κρήτη - Κυκλάδες – Δωδεκάνησα). Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βόρειους, θα ενισχυθούν σημαντικά (στα πελάγη μέχρι 9 μποφώρ) και θα πέσει και η θερμοκρασία. Χιόνια (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) δεν θα πρέπει να περιμένουμε εκτός από πολύ υψηλές κορυφές στα Βόρεια τμήματα της Χώρας.  

Εν κατακλείδει λοιπόν, πάρτε μετά την Τετάρτη και καμμιά ομπρέλα μαζί σας. Θα την χρειαστείτε σίγουρα. Πιθανόν βέβαια τοπικά να χρειαστείτε κι ...βάρκα αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή βδομάδα. 

parapigma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.