Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Θα στηρίξει στρατιωτικά ο Πούτιν τη Συρία;

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις, ωστόσο παραμένει μια ανοιχτή επιλογή για τον πρόεδρο Πούτιν.
«Δεν έχω σχετικές πληροφορίες» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν
σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Ρωσία θα επεκτείνει τη στρατιωτική της βοήθεια στη Ρωσία. Η διάψευση δεν έμοιαζε κατηγορηματική. Ο ίδιος ο επικεφαλής του Κρεμλίνου είχε δηλώσει πριν από τρεις μέρες ότι η Μόσχα εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα. «Μια στρατιωτική συμμετοχή της Ρωσίας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι στην ημερήσια ατζέντα» είχε πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στιγμιότυπο από το Κομπάνι
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει στρατεύματα στη Συρία με σκοπό να υποστηρίξει τον συριακό στρατό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Η Ρωσία ούτως ή άλλως είναι στρατιωτικά παρούσα τα τελευταία χρόνια στη Συρία και αυτό δεν είναι μυστικό.
Οι κυβερνήσεις στη Μόσχα και την Δαμασκό είναι παλιοί σύμμαχοι. Στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, η Μόσχα διατηρεί μια επισκευαστική βάση για το ναυτικό της. Από την αρχή του εμφυλίου στη Συρία η Ρωσία προμήθευε με όπλα τη χώρα. Σήμερα ο λόγος που επικαλούνται οι Ρώσοι για την προμήθεια των όπλων είναι ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.