Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΤΕΟ .. Λήγει σήμερα η πρώτη προθεσμία

Λήγει σήμερα  η πρώτη από τις συνολικά τρεις καταληκτικές προθεσμίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού.Υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα και τα περίπου ένα εκατομμύριο δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μόλις το 30% αυτών έχουν ελεγχθεί.

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχουν τρεις ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ (αντί για αυτό θα επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης 33 ευρώ).
Ποιους αφορούν οι τρεις προθεσμίες
•Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και σήμερα.
•Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
•Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.
Αν δεν έχετε προγραμματίσει κάποιο ραντεβού στο ΚΤΕΟ της περιοχής σας ως σήμερα τότε:
•θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ
•θα χρειαστεί να πληρώσετε 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος
•θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.