Η Γερμανία αναστέλλει τη Συνθήκη του Σέγκεν..

Αντιδρώντας στην προσφυγική κρίση και τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που εισρέουν στη χώρα, η Γερμανία επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα νότια σύνορα της χώρας αναστέλλοντας τη Συνθήκη του Σέγκεν, ενώ παράλληλα διακόπτει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την γειτονική Αυστρία.
Στις 18:40 ώρα Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης στο Βερολίνο και τα αιτιολόγησε με την ανάγκη αποκατάστασης της τάξης και της επιστροφής στην καθημερινότητα.
Από εδώ και στο εξής όσοι περνούν τα σύνορα με τη Γερμανία χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα. Όλοι οι συνοριοφύλακες έχουν τεθεί μέχρι νεοτέρας σε συναγερμό. Όπως σημειώνει το Spiegel Online η ομοσπονδιακή αστυνομία στέλνει όλο το διαθέσιμο προσωπικό στη Βαυαρία για τον έκλεγχο των συνόρων. Tην ίδια ώρα διακόπτεται και η σύνδεση Γερμανίας - Αυστρίας με το σιδηρόδρομο. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι αναστέλουν τα δρομολόγια μέχρι αύριο το πρωί, 06.00.
Την Τρίτη η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον αυστριακό ομολόγό της Βέρνερ Φάιμαν στο Βερολίνο για να συντονίσουν τα επόμενα βήματα των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σχόλια