Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται η ώρα για τον Παπασταύρου – η δικαιοσύνη να ξεπλύνει την ντροπή

Ο Παπασταύρου, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ήταν ένας από τους μεγαλοκαταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ με λογαριασμό 5.386.374 ευρώ τον οποίο διατηρούσε από κοινού με τον πατέρα του – ο οποίος έχει πεθάνει- αλλά και τη μητέρα του, που επίσης κλήθηκε ενώπιον εισαγγελέα ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Η κλήτευση του Σταύρου Παπασταύρου στον οικονομικό εισαγγελέα μετά από περίπου 4 χρόνια της αποκάλυψης των ονομάτων της Λίστας Λαγκάρντ από το HOT DOC, αποτελεί δικαίωση για τη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού.

Ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν ανάμεσα στα πολλά ονόματα καταθετών της Λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα, ο λογαριασμός που διατηρούσε άγγιζε περίπου τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, ήταν στο λογαριασμό του Παπασταύρου το 2006, όταν ο Φαλτσιάνι παρέδωσε τα στοιχεία που πήρε από την ελβετική τράπεζα HSBC, στις γαλλικές αρχές.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Κώστας Βαξεβάνης στο τεύχος 70 του HOT DOC, «ο λογαριασμός του Σταύρου Παπασταύρου με τα 5,5 περίπου εκατομμύρια, ήταν από τους πιο προκλητικούς για έλεγχο. Ο Παπασταύρου ήταν ένα δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα σύμβουλος του πρωθυπουργού, το ποσό που περιείχε ο λογαριασμός ήταν μεγάλο και παρά τις διαβεβαιώσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πως πρόκειται για δικά του χρήματα, τα οποία διαχειρζόταν ο Παπασταύρου ως δικηγόρος του, συνδικαιούχοι του λογαριασμού ήταν οι υπερήλικες γονείς του. Ο πατέρας του ήταν συνταξιούχος του ΟΤΕ όπως και η μητέρα του Φανή».

Γιατί λοιπόν ένας επιχειρηματίας ο οποίος δίνει τα λεφτά του να τα διαχειριστεί ο δικηγόρος του, δέχεται να είναι συνδικαιούχοι των χρημάτων του οι υπέργηροι γονείς του Παπασταύρου;

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου τον Ιούλιο – κατά την πρώτη κλήτευσή του από τον οικονομικό εισαγγελέα – επέλεξε να μην εμφανιστεί ο ίδιος αλλά ο δικηγόρος του.

Με εντολή (Σαμαρά;) προσπάθησαν να «καθαρίσουν» τον Παπασταύρου από τη Λίστα

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 70, υπήρξε προσπάθεια «να κλείσει ο φάκελος Παπασταύρου».

Όταν το όνομα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, δόθηκε από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου, για έρευνα στο ΣΔΟΕ έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες πράξεις έρευνες που προσδιόριζε ο εισαγγελέας, δηλαδή άνοιγμα λογαριασμών, έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κλπ.

Την έρευνα για τον Παπασταύρου έκανε το Α’ Τμήμα της Β’ Υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ.

Ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, με πληθώρα στοιχείων τεκμηρίωσης να βρίσκονται σε αναμονή, ο επόπτης του Α’ Τμήματος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον ερευνητή υπάλληλο να κλείσει το φάκελο που αφορούσε στον Σταύρο Παπασταύρου.

Ο υπάλληλος, αφού διευκρίνισε στον προϊστάμενό του πως η έρευνα δεν έχει τελειώσει, αρνήθηκε να υλοποιήσει την προφορική εντολή. Κατέθεσε μάλιστα εγγράφως τις αντιρρήσεις του και εμπόδισε το κλείσιμο της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.