Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση;

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για την προσφυγική κρίση εμφανίστηκε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η απαραίτητη προεργασία.
Η Α. Μέρκελ εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
για την προσφυγική κρίση. Στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δανό πρωθυπουργό Λαρς Ράσμουσεν στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε στις εν εξελίξει συνομιλίες των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών. «Μια Σύνοδος πρέπει να μπορεί να λαμβάνει κάποιες αποφάσεις» και αυτό απαιτεί μια περαιτέρω «προεργασία των υπ. Εσωτερικών», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Επί της αρχής πάντως η Α. Μέρκελ εμφανίστηκε ανοιχτή στο ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταβάλλονται ήδη «εντατικές προσπάθειες», όπως είπε. Παράλληλα απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μια «δικαιότερη» κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να λάβουν βοήθεια για τη δημιουργία και άλλων κέντρων καταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.