Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Σόϊμπλε: «Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά»


29/5/2015
Αποφασισμένο να «κάψει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι το Βερολίνο.
Όπως αποκαλύπτει η «Επένδυση» επικαλούμενη πληροφορίες από ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο περιθώριο του επεισοδιακού Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Σόιμπλε είπε σε συνομιλητές του:
«Πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να σαπίσει πολιτικά».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφανώς εννοούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιεσθεί μέχρι εσχάτως μέσω μιας μακρόσυρτης διαπραγμάτευσης ώστε να υποκύψει σε μέτρα που θα αποσταθεροποιήσουν την πολιτική ηγεμονία της στο εσωτερικό της χώρας και, μέσω των αναγκών ρευστότητας της οικονομίας, θα την καταστήσουν ευάλωτη έναντι των απαιτήσεων των δανειστών.
Ενδεικτική των προθέσεων για ακόμα εντόντερη άσκηση πίεσης προς την Αθήνα, άλλωστε, ήταν και η δήλωση Σόιμπλε την Τετάρτη ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η επιβολή περιορισμού κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες μέσω της ΕΚΤ, σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ροή χρηματοδότησης μέσω του ELA.
Στο μεταξύ, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της G7, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι ο χρόνος της Ελλάδας λήσει στις 30 Ιουνίου
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.