Οι φυλακές..οι λίμνες και τα τέρατα....

Του Γιάννη Ιωάννου

Διάβαζα ένα ειρωνικό (;) πικρό (;) σχόλιο το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015.Το έγραψε μια κοπέλα:
Έλεγε : «Το ΟΧΙ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ».
Θα μπορούσε να το πεί λίγο διαφορετικά: “Το ΟΧΙ εγκλωβίστηκε στην φυλακή του ΝΑΙ”.

Ποιος είπε λοιπόν ότι στην χώρα , ελλείπει η εφευρετικότητα, η δημιουργικότητα, και ότι οι αυτόχθονες υστερούν σε επιχειρηματικότητα και προνοητικότητα;
Τα όσα έγιναν και φτάσαμε ως εδώ τον διαψεύδουν κατηγορηματικώς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  1. Εφευρέθηκε ο υπαίτιος της κρίσης : ο κόσμος της εργασίας, του καθημερινού μόχθου , η μικρομεσαία επιχείρηση , ο χαμηλοσυνταξιούχος , οι “κυράδες της Ρώ”, οι άρρωστοι που θέλουν νοσοκομεία , τα παιδιά που θέλουν σχολεία, … και η αργία της Κυριακής.
  2. Δημιουργήθηκε τάγμα διαφώτισης της κοινής γνώμης με στόχο οι υπαίτιοι της κρίσης να μπούν στη θέση τους. Εδώ έχουμε και μια μεγάλη ευρεσιτεχνία: το τάγμα αυτό λειτουργεί με τηλεχειριστήριο που το κρατά στο χέρι του καθένας από τους “υπαίτιους” και μη.
  3. Η επιχειρηματικότητα φτάνει στο απώγειό της. Εδώ όμως έχουμε σύμπραξη με Γερμανούς επιχειρηματίες. Το έργο είναι μεγάλο.
Φτιάχνουμε λοιπόν κλουβιά!!! Εδώ στη χώρα μας τα λέμε και φυλακές!!!
Φυλακές όμως ψυχών ,συνειδήσεων, ονείρων, φυλακές της χαράς της ζωής
Για να μην είμαστε άδικοι, έχουν και ανέσεις αυτές οι φυλακές. Διαθέτουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πολύχρωμα φώτα να φωτίζουν καλά το life style . Έχουν και ενημέρωση με δελτία ειδήσεων … εξ ουρανού … από ένα αστέρι … τον Α του κενταύρου … η λήψη γίνεται με μία μεγά-λη κεραία.
Τα κλουβιά ( συγγνώμη ,οι φυλακές )έχουν και ωραία θέα. Βλέπουν σε μια λίμνη, νομίζω ότι την λένε ΔΙΑΠΛΟΚΗ ( πως πήρε τ’ όνομά της , δεν είμαι σίγουρος) . Κάποιοι λένε , ότι αυτή η λίμνη κρύβει μέσα της κάτι τέρατα , καλύτερα όμως μην τους πιστεύετε .
Η λίμνη αυτή , φαίνεται όμως ότι έχει και ένα άλλο θέμα: Χάνει νερό τα τελευταία χρόνια.
Κι εκεί όμως βρέθηκε κάποια λύση (είπαμε, έχουμε καλές κατασκευαστικές εταιρείες): ένα μέρος του νερού που χάνεται , αναπληρώνεται από την εκτροπή ενός μικρού ποταμιού που χρόνια κυλούσε εκεί κοντά
Υπάρχει βέβαια και ένα κελί υψίστης ασφαλείας με κ-άγγελα σε σχήμα σταυρού ( λέγεται καγγελωτός σταυρός ή … κάπως έτσι) από υψηλής ποιότητας υλικά ( φήμες λένε ότι είναι από ανακύκλωση του Άουσβιτς , αλλά μάλλον είναι φήμες) σφυρηλατημένα GAP & GUPΓΑΠ & ΓΟΥΠ στην εγχώρια γλώσσα)….από Κινέζο τεχνίτη.
Το κλουβί αυτό έχει και όνομα . το λένε … ΝΑΙ.
Έχει και δεσμοφύλακα με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο δεσμοφύλακας ήταν κι΄ αυτός μέσα σ’ ένα περίεργο κελί ,μετακινούμενο όμως: έμοιαζε σαν καροτσάκι με ρόδες
Σ’ αυτό το κελί ,βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015 αποκαμωμένο, ένα παλληκάρι 40 χρονών. Είχε πρόθεση να διαπράξει τρία αδικήματα.
Το πρώτο ήταν ότι φώναζε δυνατά : πρώτη φορά left-εριά στους φυλακισμένους της λίμνης.
Το δεύτερο ήταν ότι ήθελε να καθαρίσει την λίμνη από τα τέρατα που ήξερε ότι κρύβονταν στον βούρκο του πυθμένα της.
Το τρίτο ότι ήθελε να ελευθερώσει μια κοπέλα φυλακισμένη σ’ αυτό το ίδιο κελί. Την λένε Δημοκρατία.
Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα χέρι βοήθειας στο παλληκάρι να διαπράξει και τα τρία αδικήματα. Οι φυλακισμένοι και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν.

Γιάννης Ιωάννου

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική

Σχόλια

  1. Βασικά δεν ήταν ένα ειρωνικό (;) πικρό (;) σχόλιο το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015 μιας κοπέλας... απλά δανείστηκε τον εύστοχο στην προκειμένη περίπτωση τίτλο του τραγουδιού του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.