Ο δεξιός Ντε Βιλπέν αποθεώνει τον Τσίπρα.

Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, δήλωσε σήμερα πως «η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της χάρη στον Αλέξη Τσίπρα» και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει την «ανυπόφορη αριθμητική» της, σε δηλώσεις του που το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει....πως έρχονται σε αντίθεση με τη θέση του δεξιού κόμματός του, Οι Ρεπουμπλικάνοι. «Έχουμε σήμερα την ευκαιρία, λέω πράγματι την ευκαιρία, να έχουμε έναν νεαρό έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης, και ο οποίος είναι ανεξάρτητος. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της», δήλωσε ο ντε Βιλπέν, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του δεξιού προέδρου Ζακ Σιράκ.
Ο ίδιος εκτιμά πως η ΕΕ «έχει καθήκον να επιτύχει» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, «Πάει πολύς καιρός που η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει κάτι, που οι Ευρωπαίοι δεν ήταν υπερήφανοι για κάτι. Οφείλουμε να επιτύχουμε προς το κοινό συμφέρον», είπε επίσης ο ντε Βιλπέν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2003 είχε μεταφέρει στον ΟΗΕ το «όχι» της Γαλλίας στον πόλεμο στο Ιράκ.
Κάλεσε την ΕΕ να «κάνει πολιτική» επειδή «αυτή η αριθμητική, αυτό το λογιστικό παιχνίδι των Ευρωπαίων (για το ελληνικό χρέος) έχει κάτι το ανυπόφορο».
Το να σκέφτεται κανείς την έξοδο της Ελλάδας, σημαίνει ότι «αναλαμβάνει το γεωπολιτικό ρίσκο να στείλει την Ελλάδα πίσω στην αστάθεια των Βαλκανίων, στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής και στην αστάθεια του Μαγρέμπ», υπογράμμισε στο RMC και στο BFMTV.
Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, είχε μιλήσει στις 29 Ιουνίου για «ανευθυνότητα» του Αλέξη Τσίπρα.
olympiada

Σχόλια