Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Επιμένει στην επιμήκυνση του χρέους η Λαγκάρντ..

Για "κλίμα μη αισιοδοξίας" στην Ουάσινγκτον, γύρω από το ελληνικό ζήτημα, κάνει λόγο σε ανταπόκρισή του ο Μιχάλης Ιγνατίου. 
Όπως ανέφερε, φαίνεται ότι η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος προσκρούει στην αδιαλλαξία των περισσότερων ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Επισήμως, το ΔΣ του ΔΝΤ δεν συνεκλήθη και επομένως δεν έγινε ενημέρωση από την Κριστίν Λαγκάρντ προς τα μέλη του. Η επικεφαλής του Ταμείου, που παραμένει στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πολ Τόμσεν, χθες ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης βαθιά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάτι που όμως φαίνεται ότι απορρίφθηκε από την συντριπτική τους πλειοψηφία.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα αποσύρει την πρότασή της που αφορά σε επιμήκυνση 20 ετών, με κάποια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ενδεχομένως να ζήτησε ακόμα και επιμήκυνση 60 ετών, κάτι που θα μπορούσε να ταυτιστεί με την επιθυμία για "βαθιά" αναδιάρθρωση και δεδομένης της αδιαλλαξίας των Ευρωπαίων σχετικά με το "κούρεμα".
Με τα σημερινά δεδομένα, επίσης το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, κάτι που εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ και στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το υπουργείο Οικονομικών δεν σχολίασαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Τζακ Λιού ετοιμάζει επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.