Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Ιστορική κωλοτούμπα απο τον Τούσκ λίγο πριν το δημοψηφισμα!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιχειρήσει να κρατήσει ενιαία την Ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης «Politico»…

Χρησιμοποιώντας συμφιλιωτικούς τόνους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από την Αθήνα και τους πιστωτές της, να σταματήσουν το αμοιβαίο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών («blame game»), να εργαστούν για να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» και να επαναλάβουν αμελλητί τις διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
«Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή ή την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» υπογραμμίζει ο κ. Τουσκ.
Σε πλήρη αντίθεση με τη στάση τόσο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Τουσκ δήλωσε ότι «είναι πολύ σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή ή την αποχώρηση από την ευρωζώνη. Όχι, στην πραγματικότητα, κανείς δεν ενδιαφέρεται – ελπίζω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται – για μια τέτοιου είδους της επιλογή».
«Η Ευρωζώνη χρειάζεται μία ολοκληρωτικά νέα προσέγγιση, προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, ακόμη και εάν επικρατήσει το όχι στο δημοψήφισμα», πρόσθεσε.
Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη, επισημαίνει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο καταστατικό πλαίσιο της νομισματικής ένωσης.
«Εάν χρειαστούν ορισμένες νομικές αλλαγές ώστε να διασωθεί η Ευρώπη, τότε θα το συζητήσουμε» λέει και καταλήγει:
«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στην Ευρωζώνη να ζούμε με μία χώρα, η οποία είναι χρεοκοπημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.