Πέταξαν τον εισαγγελέα που ανάγκασε σε έρευνα του Βγενόπουλου...

Ποιός καλύπτει τον Ανδρέα Βγενόπουλο; Το ερώτημα παραμένει και έχει εκφραστεί με την παράθεση ντοκουμέντων που δεν φαίνεται να θέλει να λάβει υπόψη της η Ελληνική Δικαιοσύνη. Την βδομάδα όμως που πέρασε, υπήρξε μια πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης,
που απομακρύνει τον Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή από την ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε από τις Κυπριακές και Ελληνικές Αρχές.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, ως Εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής, είχε ενημερώσει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πως στις συναντήσεις με τους Κύπριους συναδέλφους του στα πλαίσια της Eurojust, περιήλθαν στην κατοχή του πληροφορίες για τη δράση του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του, οι οποίες έπρεπε να ερευνηθούν από τις ελληνικές αρχές. Οι πληροφορίες αφορούσαν τον πιθανό χρηματισμό του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου προκειμένου εταιρείες συμφερόντων του Βγενόπουλου να αγοράσουν χωρίς έλεγχο κεφαλαίων τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου η οποία χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να δανειοδοτηθούν εταιρείες και επιχειρηματίες σχετιζόμενοι με τον ίδιο το Βγενόπουλο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος και συνεργάτες του φέρονταν ως υπεύθυνοι διακίνησης μαύρου χρήματος.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε να καταγράψει και πολύ περισσότερο να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες. Έτσι ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, αναγκάστηκε να τις γνωστοποιήσει μέσω αναφοράς του στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 13 Νοεμβρίου 2014.
Μετά την αποκάλυψη των περίεργων συμπτώσεων και καθυστερήσεων στην υπόθεση Βγενόπουλου, δόθηκε εντολή για αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο με βάση την αναφορά Αγγελή, ενώ οι Κυπριακές Αρχές ζήτησαν να ανακρίνουν τον Βγενόπουλο για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Κύπρο.
Ορίστηκε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Κύπριων Εισαγγελέων, αλλά σε αυτή την ομάδα εργασίας δεν συμπεριλαμβάνεται ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ως Εισαγγελέας Δικαστικής συνδρομής έπρεπε να έχει υπό την εποπτεία του  τη συνεργασία. Πόσο μάλλον όταν με βάση δική του αναφορά και πληροφορίες ζήτησε η Ελληνική πλευρά τη δικαστική συνδρομή της Κύπρου. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αγγελή στην ομάδα εργασίας, ενώ φαίνεται πως δεν τον έχει ενημερώσει καν ως Εισαγγελέα Δικαστικής συνδρομής για την συγκεκριμένη εξέλιξη που αφορά την υπηρεσία του.
Το θέμα είναι αν ο Υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει την εξέλιξη και αν θεωρεί πως όλα αυτά που εξελίσσονται με επίκεντρο τον Βγενόπουλο και μια ομάδα συγκεκριμένων Εισαγγελέων, είναι στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Γιατί για μας πρόκειται για Δικαιοσύνη ανεξαρτητοποιημένη από την απονομή δικαιοσύνης

koutipandoras.gr

Σχόλια