Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Tageszeitung : οι ευρωπαίοι πολιτικοί αποποιούνται των ευθυνών τους..

Την ριψοκίνδυνη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης σχολιάζει σήμερα η Süddeutsche Zeitung τονίζοντας παράλληλα τη δύσκολη στάση στην οποία έχουν περιέλθει οι ευρωπαίοι εταίροι. «Δεν είναι εύκολο να διατηρήσει κανείς την υπομονή του, ιδιαίτερα όταν έχει την αίσθηση ότι φτάνει πια» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο δημοσιογράφος παρουσιάζει μια Ελλάδα σε θέση ισχύος, που εκμεταλλεύεται την ανάγκη των εταίρων: «Η ελληνική κυβέρνηση
ποντάρει στο ότι τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την νομισματική ένωση. Εξάλλου ποιος θα διακινδύνευε το μέλλον της Ευρώπης για μερικές ποσοστιαίες μονάδες ή δυο δισεκατομμύρια ευρώ;» συνοψίζει το δίλημμα ο αρθρογράφος.
Με θεατρική παράσταση παρομοιάζει η Tageszeitung τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης αφού οι πρωταγωνιστές από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα παίζουν ρόλο ηθοποιού, όπως γράφει. «Όσο διαρκεί το κομμάτι, τόσο φοβούνται εκείνοι και εμείς για το τέλος του. (…) Εδώ όμως δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση. Πρόκειται για το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Από τη συμφωνία μπορεί να εξαρτηθεί εάν οι Έλληνες θα έχουν χρήματα για φάρμακα, εάν θα αυξηθεί η ανεργία στη Γερμανία, εάν η Ευρώπη παραμείνει ως έχει ή εάν διαλυθεί πολιτικά». Πάντως ο υπογράφων επισημαίνει την τάση των ευρωπαίων πολιτικών να αποποιούνται των ευθυνών τους και μάλιστα αξιολογεί ότι για τους συμμετέχοντες σε αυτήν την τραγωδία προτεραιότητα έχει να υπερασπιστούν την αθωότητά τους παρά να επιτύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα. «Με άλλα λόγια: Με τα παιχνιδάκια στρατηγικής όλοι τους ρισκάρουν μια πανωλεθρία».
Αλεξάνδρα Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.