Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Spiegel : Δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς με την λιτότητα όταν θέλει να "αναρρώσει" μια χώρα..

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και διαφορετική γνώμη διατυπώνει σήμερα ο οικονομικός συντάκτης Στέφαν Κάιζερ στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel. Ο δημοσιογράφος επικρίνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύουν μια συμφωνία επιμένοντας σε λεπτομέρειες: Το Spiegel...

γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της χώρας αυτή η εμμονή στις λεπτομέρειες είναι τελείως παράλογη». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την Ελλάδα έχει φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς με την λιτότητα όταν θέλει να αναρρώσει μια χώρα». Ο Κάιζερ προτείνει να «απελευθερωθεί» η Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια από τα χρέη της και να τα αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ESM. Για το εν λόγω χρονικό διάστημα η Ελλάδα δεν θα λάμβανε άλλα πακέτα στήριξης, ούτως ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορούσε να δείξει αν είναι σε θέση να καταστήσει τη χώρα οικονομικά ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.