Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

OXI πια σκλάβοι του χρέους..

Οι σκληρές περικοπές έκφραση απάνθρωπης πολιτικής.....
Στο Βερολίνο ένα πλατύ φάσμα οργανώσεων όπως συνδικάτα, η ATTAC, το Κόμμα «Η Αριστερά» και πολλές προσωπικότητες έχουν καλέσει για σήμερα σε διαδήλωση που θα καταλήξει στην πύλη του Βανδεμβούργου. Κεντρικό της σύνθημα είναι «Να φτιάξουμε μια Ευρώπη διαφορετική». Η διαδήλωση στρέφεται και ενάντια στην αντιμετώπιση της Ελλάδας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές,
«ο μαζικός θάνατος στη Μεσόγειο και οι σκληρές περικοπές στον ευρωπαϊκό νότο είναι έκφραση μιας απάνθρωπης πολιτικής που υποτάσσει το δικαίωμα στη ζωή ανελέητα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα». Ας σημειωθεί ότι σήμερα είναι και η ημέρα έναρξης της εβδομάδας αλληλεγγύης για την Ελλάδα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ.
Πριν από τη διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση η οποία ξεκίνησε στη 1μμ. ώρα Γερμανίας. Σε αυτή μίλησαν μια σειρά από προσωπικότητες όπως ο γιός του ιδρυτή του περιοδικού Der Spiegel Γιάγκομπ Άουγκσταϊν, αλλά και η αναπληρώτρια Ελληνίδα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η κ. Φωτίου που βρίσκεται από την Πέμπτη στη γερμανική πρωτεύουσα συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων Ράινερ Χόφμαν και με το προεδρείο του κόμματος «Η Αριστερά». Επίσης έδωσε συνεντεύξεις και συμμετείχε σε ανοιχτές συζητήσεις όπου παρουσίασε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.