Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

H όποια απόφαση του άτυπου Eurogroup..είναι στον αέρα αν δεν εγκριθεί ομόφωνα από το ECOFIN..

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Σαββάτου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, καθώς συντάχθηκε και υπογράφηκε από 18 υπουργούς Οικονομικών!.
Χωρίς δηλαδή την υπογραφή και την έγκριση του Έλληνα υπουργού.
Στο κείμενο αναφέρεται η απόφαση να μην υπάρξει παράταση του προγράμματος, ενώ οι υπουργοί δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Υ.Γ
Η Ευρωομάδα λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ μέσω του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών. Δεδομένου ότι μόνο το Συμβούλιο Ecofin μπορεί να λαμβάνει επίσημες αποφάσεις για τα οικονομικά θέματα, οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην άτυπη σύνοδο της Ευρωομάδας αποφασίζονται επίσημα από τα μέλη της Ευρωομάδας κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin. Μόνο οι υπουργοί του Ecofin που εκπροσωπούν τα μέλη της ζώνης ευρώ ψηφίζουν για τις υποθέσεις της Ευρωομάδας
Άρα οιαδήποτε απόφαση του Eurogroup (Ευρωομάδα) δεν έχει ισχύ αν δεν εγκριθεί από το Ecofin ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.