Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα λεπτά πριν ξεκινήσει το Eurogroup!

Η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να βρεθεί μια διέξοδος για να υπάρξει ανάπτυξη και να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε νέα παρέμβασή του για την Ελλάδα ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Ο αμερικανός πρόεδρος, που τις τελευταίες μέρες είχε μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και των θεσμών, χαρακτήρισε το ελληνικό ζήτημα ιδιαίτερης ανησυχίας, προσθέτοντας πάντως ότι αποτελεί κυρίως ανησυχία της Ευρώπης. Σημείωσε οτι έχει ενθαρρύνει τόσο την Αθήνα όσο και την πλευρά των δανειστών να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για μια λύση.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο για κάθε κατάσταση ανάγκης, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της ΕΚΤ με άλλους θεσμούς για να διασφαλιστεί ότι θα περιοριστούν οι αναταραχές στις αγορές.
Το ελληνικό ζήτημα δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις αμερικανικές αγορές, είπε. Η ελληνική κρίση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρώπης και ως εκ τούτου, της παγκόσμιας οικονομίας.
Ομως, υπογράμμισε, η ελληνική κρίση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να οδηγήσει σε υπερβολικές αντιδράσεις των αγορών, θεωρώντας ότι έχουν αποτιμηθεί σωστά τα ρίσκα μέχρι στιγμής. 

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.