Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Μεγαλειώδης κωλοτούμπα της Die Welt: Είμαστε όλοι απόγονοι των Ελλήνων!

Σημασία δεν έχει πώς θα τελειώσει η μάχη της Αθήνας με τους δανειστές και το αν τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά το γεγονός πως είμαστε οι απόγονοι των Ελλήνων και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, αναφέρει άρθρο της σημερινής Die Welt, που… ξαφνικά ευχαριστεί τους Ελληνες!
Ο αρθρογράφος Χένρικ Μπόντερ σχολιάζει ότι
κάποιοι με το πείσμα και τη διαστροφή που έχουν, κατάντησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση μια κοινότητα χωρίς αξίες, με κύριο σκοπό την αυτοσυντήρηση. Γνωρίζουμε καλά πως μια χώρα που ανήκει στην ευρωζώνη δεν μπορεί να ξεφύγει και μάλιστα οι σχεδιαστές του ευρώ δεν είχαν σκεφτεί καθόλου μια τέτοια περίπτωση. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, είναι απλά ανήθικο…
Ο αρθρογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι η ΕΕ βασίζεται σε μια παράλογη ιδέα σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να ομογενοποιήσουν τις συνθήκες διαβίωσης αλλά με περιορισμένη πολιτική και οικονομική συνεργασία.
«Κανείς, φυσικά, δεν θα πραγματοποιούσε ένα αγώνα αυτοκινήτων στον οποίο θα συμμετείχαν από καρτ, φόρμουλες μέχρι «πύραυλοι» καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν προβλέψιμο και μόνο οι διοργανωτές θα γιόρταζαν μια τέτοια κούρσα ως «νίκη της ισότητας των ευκαιριών»» συνεχίζει και καταλήγει:
Αν ο γάμος «είναι να επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα σε ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους», όπως λέει ο Γούντι Άλεν, έτσι και η ΕΕ είναι ένας «γάμος» στον οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα που θα είχαν γλιτώσει αν η ομάδα είχε συνδεθεί».
Τέλος, ο αρθρογράφος επιρρίπτει ευθύνες και στην Ανγκελα Μέρκελ σημειώνοντας «Γιατί να έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν στο τέλος της ημέρας, η καγκελάριος καθορίζει τι θα γίνει;».
THETOC.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.