Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Κοινή επιθυμία, η συμφωνία έως τα μέσα Ιουνίου..

Εντατικές διεργασίες αναμένονται για το ελληνικό ζήτημα τις επόμενες ώρες και μέρες, με κοινή επιθυμία να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μέχρι τα μέσα Ιουνίου ή το αργότερο μέχρι το Εurogroup της 18ης Ιουνίου. 
Αυτό υπογραμμίζουν ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
στην οποία στη συνέχεια προστέθηκε και ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η συνάντηση κατέδειξε θετικές συγκλίσεις για την ελληνική πλευρά
σε θέματα όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αλλά και σε άλλα ζητήματα.
Ωστόσο, καταγράφηκαν και θέσεις οι οποίες θεωρούνται από την Αθήνα εντελώς αρνητικές και έχουν να κάνουν με το ΦΠΑ, ενώ ζητείται επίσης εξοικονόμηση πόρων στο συνταξιοδοτικό.
Πάντως, παρά τις διαφωνίες, χθες διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν προτάσεις με χαρακτήρα τελεσιγράφου, αλλά όλα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Ο Γιούνκερ προετοιμάζει τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων

Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ γνωρίζει τώρα λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις που δόθηκαν εγγράφως
Τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησαν για «εποικοδομητικές συζητήσεις», οι οποίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως επόμενες μέρες.
Στη βελγική πρωτεύουσα επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ γνωρίζει τώρα λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις που δόθηκαν εγγράφως, αλλά και εξηγήθηκαν και προφορικώς από τον πρωθυπουργό. Με βάση την ελληνική πρόταση αλλά και την πρόταση των θεσμών, θα ετοιμάσει (σ.σ. ο κ. Γιούνκερ) ένα συνολικό κείμενο για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων.
Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο κ. Γιούνκερ, που ήταν προσκεκλημένος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε., ανέφερε στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες ότι θα περιορίσει το χρόνο της παρουσίας του στην εν λόγω συνεδρίαση γιατί θέλει να προετοιμάσει το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.