Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Τσίπρας : αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους θα είναι τεράστιο..

Δυνατή η συμφωνία χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις...
Την άποψη ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε και την αρχή του τέλους για την ευρωζώνη εξέφρασε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, ο κ. Τσίπρας  είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να απειλήσει ή να τρομάξει κανέναν. "Η Ελλάδα παίρνει δάνεια, δεν της χαρίζονται χρήματα", επισήμανε και πρόσθεσε ότι...
η Γερμανία έχει κερδίσει από τα δάνεια αυτά 360 εκατ. Ευρώ.
Ερωτηθείς αν η ελληνική χρεοκοπία θα είναι και αποτυχία του ευρώ, εκτίμησε ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της ευρωζώνης. "Αν η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δεν καταφέρει να επιλύσει ένα πρόβλημα μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 2% της οικονομίας της, τότε πώς θα αντιδράσουν οι αγορές για χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία;" διερωτάται.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα είναι τεράστιο. "Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός (να αποτύχουν οι συνομιλίες)".
Ακόμα διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με εγωιστικό τρόπο. "Συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Αν βγει κάτι καλό για την Ελλάδα από αυτές τις διαπραγματεύσεις – όπως η χαλάρωση της λιτότητας- τότε ανοίγει ο δρόμος για όλους. Αυτός είναι ο λόγος που οι χώρες ειδικά της Νότιας Ευρώπης θα πρέπει να στηρίξουν την ελληνική πρόταση", τόνισε.

Επιπλέον εκτίμησε ότι κατά την αυριανή συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel και τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande, θα τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την συμφωνία. "Θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα του χρέους και όχι να ανακυκλώνεται το ίδιο πρόβλημα κάθε 6 μήνες", ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος σημείωσε ότι δεν "βλέπει" ούτε επιθυμεί ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση ακόμα και αν στο τέλος δεν υπάρξει συμφωνία. "Αναλάβαμε καθήκοντα πριν από 3 μήνες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε αυξήσει την επιρροή μας", είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.